Yöneylem Direktörü Kömürcü: Gençlerin Muharrem İnce tercihinin arkasındaki mantığı bulamıyoruz

Yöneylem Direktörü Kömürcü: Gençlerin Muharrem İnce tercihinin arkasındaki mantığı bulamıyoruz
Yöneylem Direktörü Kömürcü yaptıkları kamuoyu çalışmalarında gençlerin Muharrem İnce tercihinin arkasındaki mantığı bulamadıklarını söyledi.Kömürcü, Evrensel gazetesinden Serpil İlgün'e değerlendirmelerde bulundu....

Yöneylem Direktörü Kömürcü yaptıkları kamuoyu çalışmalarında gençlerin Muharrem İnce tercihinin arkasındaki mantığı bulamadıklarını söyledi.

Kömürcü, Evrensel gazetesinden Serpil İlgün'e değerlendirmelerde bulundu. Kömürcü, "Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bıraktıracak potansiyeli bünyesinde tutan Muharrem İnce’ye yönelik ilgiyi anlamaya çalışıyoruz. Üç ay önce anketlerde binde 3’lerde görünen İnce bugün ne oldu da cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu belirleyebilecek yüzde 9’lara yükseldi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Evet, Muharrem İnce’nin oy oranının son bir iki ayda inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu görüyoruz ama bu yükseliş İncenin yükselişi değil, üçüncü seçeneğin yükselişi. Seçmenlerin bir kısmı açısından üçüncü bir seçeneğe ihtiyaç var. Onu da şöyle anlayabiliyoruz; Üç ay önce seçmenlerin bir kısmı en iyi adayın Mansur Yavaş olduğunu düşünüyordu. Yavaş’ın oylarını Kılıçdaroğlu ile kıyaslandığında çok yüksek oranlarda görüyorduk. Başka bir seçmen kümesi de İmamoğlu’nu tercih ediyordu. Aday belli olduktan sonra yaptığım yorumlarda seçmenlerin ağırlığının ortak adaya yöneleceğini ama bir kısmının da bunu protesto edeceğini söylemiştim. Şimdi gördüğümüz şey protesto. 6 Mart’ta Kemal Bey ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra bir grup seçmen bunu protesto ediyor. Protesto edenlerin içinde de ideolojik olarak kendilerini daha ulusalcı olarak tanımlayanlar var. Bir dönem Zafer Partisi’nin yükselişinde pay sahibi olmuş olanlar (Zafer Partisi şimdi iyice sönmeye başladı) Memleket Partisi’ne yöneliyorlar diyebiliriz, bunu sosyal medya kampanyalarında da görüyoruz."