YRP Genel Başkan Yardımcısı'ndan, partinin Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklama

YRP Genel Başkan Yardımcısı'ndan, partinin Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklama
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, partinin 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmayacakları ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklamalarda...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, partinin 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmayacakları ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Altınöz, ''AK Parti belediye başkan adaylarını istemem. Neden isteyeyim? Onlar benim rakibim'' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, KARAR TV YouTube kanalında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu “Bi' Karar Ver” programının canlı yayın konuğu oldu.

“Bi' Karar Ver” programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Altınöz, partinin 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmayacakları ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

''AK Parti adaylarını istemem. İstediğimiz isim, Yeniden Refah Partisi adayı olur. AK Parti belediye başkan adaylarını istemem. Neden isteyeyim? Onlar benim rakibim'' diyen Altınöz, şöyle konuştu:

''Bizim istediğimiz isim Yeniden Refah Partisi'nin belediye başkan adayı olur. Ben AK Parti belediye başkan adaylarını istemem. Neden isteyeyim ki? Onlar benim rakibim. Ben kendi partimin çıkaracağı adayı desteklerim. Öte yandan AK Parti şu adayı koyarsa olur bu adayı koyarsa olmaz gibi bir yaklaşımımız yok. Eğer bir ittifak yapılacaksa bu ittifakın adayı kim olacak bunun istişare edilmesi lazım. Bu kişi Mehmet Altınöz'de olsa, Murat Kurum'da olsa istişare edilmesi lazım. Bu arkadaşlarımızdan biz şunu seçeriz bunu seçmeyiz gibi bir yaklaşımımız olmaz. Zaten bizi ilgilendiren bir konu değil. AK Parti belediye başkan adını seçmiş ilan etmiş yola çıkmış. Bu ittifak kuruluna aykırı. Eğer bir ittifak yapılmak istenmiyorsa nasıl ittifak yapılacağını sizde bilirsiniz bizde biliriz. Bunu bilmek için siyasetçi olmaya gerek yok.''

Öte yandan, Yeniden Refah Partisi'nden 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmayacakları ve Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum'u destekleyecekleri iddiasına ilişkin açıklama geldi.

Yeniden Refah Partisi resmi sosyal medya hesaplarından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bir kısım medyada yer alan AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimleri için yapmış olduğu ittifak talebini kabul ettiğimiz yönünde yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Yeniden Refah Partimiz, AK Parti'nin ittifak talebine ilişkin değerlendirmelerini sürdürmektedir.

Resim