YSK Başkanı Yener: Toplam 26 parti aday listelerini sundu

YSK Başkanı Yener: Toplam 26 parti aday listelerini sundu
Partilerin 14 Mayıs milletvekili seçimi için aday listelerini sunma süresi tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, toplamda 26 partinin Yüksek Seçim Kurulu'na aday listesi teslim ettiğini açıkladı.Yener'in açıklaması şöyle: "Dün...

Partilerin 14 Mayıs milletvekili seçimi için aday listelerini sunma süresi tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, toplamda 26 partinin Yüksek Seçim Kurulu'na aday listesi teslim ettiğini açıkladı.

Yener'in açıklaması şöyle:

"Dün gerçekleştirdiğimiz kura töreninden sonra bugün saat 17.00 itibariyle siyasi partilerimizin aday listelerini verme süreci tamamlanmıştır. Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Halk ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi; listelerini kurulumuza teslim etmişlerdir. 

Kurulumuz saat 17.00 itibariyle, 2838 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 13, 14, 15 ve 6. maddelerinde belirtilen koşulları siyasi partilerimizin yerine getirip getirmediğini 11 Nisan Salı gününe kadar inceleyecek ve eksiklikleri varsa tamamlamaları için ilgili siyasi partilere bildirilecektir. Bu sürecin demokrasimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyoruz."