Yumurtalık İlçe Belediyesi icralık oldu

Yumurtalık İlçe Belediyesi icralık oldu
Adana’nın Yumurtalık İlçe Belediyesi icralık oldu. Belediyenin bazı arazilerine 63 yıllık borç nedeniyle icra geldiği öğrenildi. Bazı belediye arazilerin borçtan dolayı satışa çıkması bekleniyor.Adana’nın Yumurtalık...
Adana’nın Yumurtalık İlçe Belediyesi icralık oldu. Belediyenin bazı arazilerine 63 yıllık borç nedeniyle icra geldiği öğrenildi. Bazı belediye arazilerin borçtan dolayı satışa çıkması bekleniyor.

Adana’nın Yumurtalık İlçe Belediyesi, Duran Göçer'in 20 dönüm olan arazisini bundan 63 yıl önce istimlak etti. Ancak, 1961 yılında istimlak edilen araziyle ilgili Göçer'e herhangi bir ödeme yapılmadığı öne sürüldü. Konuyla ilgili belediye davalık oldu.

Aile belediyeye dava açtı

Ödemenin olmadığı gerekçesiyle 2022 yılında Duran Göçer'in ailesi tarafından Yumurtalık Belediyesi'ne dava açıldı. Aile davayı kazandı ancak belediyenin yaptığı 2 milyon 500 bin TL ödeme arsanın değerine göre düşük kaldı. Bunun üzerine belediye icralık oldu.

Yumurtalık Belediyesi icralık olduğu için bazı arazileri satışa çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre Deveciuşağı Mahallesi’nde yer alan çocuk parkının bir kısmı ile belediyeye ait bir tarlanın ve başka arazilerin yarın icra dolayısıyla satılacağı, elde edilen parayla da borcun kapanacağı öğrenildi.