Yurt önünde kaza: Mine hayatını kaybetti, öğrenciler tepkili

Yurt önünde kaza: Mine hayatını kaybetti, öğrenciler tepkili
Aksaray'da iki üniversite öğrencisi kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isterken, Mine Nur Uysal otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yurtta yaşayan öğrenciler, yurt çevresinde üst geçit ve aydınlatma...

Aksaray'da iki üniversite öğrencisi kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isterken, Mine Nur Uysal otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yurtta yaşayan öğrenciler, yurt çevresinde üst geçit ve aydınlatma olmamasına tepkili.

Aksaray'da kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen 2 üniversite öğrencisinden Mine Nur Uysal (20), o esnada cep telefonuyla konuşurken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. İrem K. ise son anda otomobilin geldiğini fark edip, geri çekilerek kurtuldu.

DHA'nın haberine göre kaza, saat 19.30 sıralarında Hacılar Harmanı Mahallesi, KYK yurdunun yakınında meydana geldi. Aksaray Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri İrem K. ve arkadaşı Mine Nur Uysal ile kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek istedi.

O sırada Gencay K. yönetimindeki otomobilin geldiğini gören İrem K, geri çekilerek kurtuldu. Ancak yanında bulunan ve olay anında cep telefonuyla konuşan arkadaşı Mine Nur Uysal'a otomobil çarptı. 

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mine Nur Uysal, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi. Uysal'ın cansız bedeni otopsi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Kazadan yara almadan kurtulan sürücü ise gözaltına alındı.

Öğrenciler tepkili

Arkadaşını kaybeden öğrenciler ise meydana gelen kaza nedeniyle tepkili. Yurt çevresinde üst geçit bulunmamasına ve yeterli aydınlatmaların koyulmamasına tepki gösteren öğrenciler, sinir krizi geçirdi.