Zelenski’den Türkiye’ye “Seçimini yap” çağrısı

Zelenski’den Türkiye’ye “Seçimini yap” çağrısı
Ukraynalı Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Türkiye’nin Rus turistleri kabul etmesine tepki gösterdi ve i eleştirerek “Dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil. Bir seçim yapmalısınız” dedi.Zelenski, Yunan...

Ukraynalı Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Türkiye’nin Rus turistleri kabul etmesine tepki gösterdi ve i eleştirerek “Dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak, bu olacak şey değil. Bir seçim yapmalısınız” dedi.

Zelenski, Yunan ERT televizyonuna Türkiye’nin savaş ortamındaki tutumuyla ilgili açıklamalar yaptı. Türkiye’nin arabulucu rolü üstlenmesinin yanında Rus turistleri de kabul etmesini eleştiren Zelenski, “Bu hiç doğru değil, bir seçim yapmalısınız” diyerek Türkiye’ye kırgın olduğunu söyledi.

Sputnik Türkçe’de yer alan habere göre Zelenski “Türkiye, bir yandan arabulucu rolü üstleniyor ve Ukrayna’yı mühim adımlar ile destekliyor, diğer yandan da sözgelimi, Rusya’dan gidecek turistler için özel hazırlıklar yaptıklarını görüyoruz. Devlet Başkanı olarak söylemem gerekir ki dostça ilişkilere sahip olmak istiyorsak bu olacak şey değil” ifadelerini kullandı. Zelenski, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu durumu bu şekilde yönetemezsiniz, bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Türkiye’nin dikkatini buna çekmem de bundandır, bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız.”

Büyükelçiden barış mesajı

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Zelenski’nin yabancı bir televizyon kanalına verdiği demeçte Türkiye’ye ilişkin kullandığı ifadeler hakkında, “Ukrayna yönetiminin kamuoyuna yaptığı açıklamaların içeriğinden koparılmış bazı kısımları kasıtlı olarak yazma çabaları Ukrayna-Türkiye stratejik ortaklığına gölge düşüremez. Zelenski, Erdoğan’a Ukrayna’ya siyasi desteği için minnettar ve ülkeye yönelik Rus saldırganlığının son bulması ve kalıcı barışın temin edilmesi konusunda Türk Devleti liderinin çabalarını takdir ediyor” değerlendirmesinde bulundu.