Zorunlu din kültürü dersinde "tespih talebi" tartışma yarattı

Çankaya’daki Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu’nda 4. sınıf öğrencilerinden zorunlu din kültürü dersi için tespih getirmeleri istendi. KHK'lı akademisyen Cenk Yiğiter, durumu paylaşarak, bu uygulamanın din kültürü dersinin amacına aykırı olduğunu vurguladı

Zorunlu din kültürü dersinde "tespih talebi" tartışma yarattı

2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ortaokullardaki öğrencilerin "insan, toplum ve bilim", "din, ahlak ve değerler" ile "kültür, sanat ve spor" gibi seçmeli ders gruplarından en az bir ders seçmelerini zorunlu kılan yeni bir karar yayımladı. Bu durum, zorunlu din derslerinin yanı sıra seçmeli din derslerini de kapsıyor.

Eylül ayında başlayan eğitim öğretim yılında, 4. sınıf öğrencileri arasında dikkat çeken bir olay yaşandı.

KHK'lı akademisyen ve avukat Cenk Yiğiter, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, çocuğunun Çankaya’daki Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokulu'ndaki zorunlu din kültürü dersinde öğretmenin öğrencilere tespih getirmelerini istediğini belirtti.

KHK'lı Akademisyen Yiğiter'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Çocuğum Çankaya Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık İlkokuku'nda 4. sınıf öğrencisi.

Zorunlu din kültürü dersi bu sene başladı. Dersin öğretmeni öğrencilerden derse tespih getirmelerini istemiş.

Hani MEB, AYM ve idare mahkemeleri nezdinde hep diyor ya, 'bu ders, din dersi değil, biz çocuklara zorunlu din, ibadet eğitimi değil Anayasa'da tanımlandığı şekliyle din kültürü ve ahlak bilgisi dersi veriyoruz' diye.

Bir çocuğun eline tespih verip 33 kere 'süphanallah, elhamdülillah' dedirtmek mi din kültürü dersi? Yoksa bu zorunlu ibadet eğitimi mi?

Anayasal çerçeve belli, AYM kararları, idari yargı kararları belli, MEB'in bu süreçlerdeki savunmaları da belli. Ve eminim pek çok okulda da durum bu.

Bugün okul müdürüne durumu aktardım. Kendisi dinledi, notlarını aldı. Bu mesele çözülene kadar çocuğumu bu derse göndermeyeceğim.

Devamında muafiyet için gerekli başvuruları yapacak, hukuksal her tür yola ayrıca başvuracak ve bu okulun önünde demokratik protesto hakkımı da basına ve kamuoyuna ulaşmak için her türlü aracı da kullanmaktan geri durmayacağım.

Tüm yetkililere şimdiden duyurulur."

ekran-goruntusu-2024-10-23-143948.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar