Havai fişekler ve goller

Havai fişekler ve goller
Havai fişek patlatma görgüsüzlüğü artık sınır tanımıyor. Gecenin bir yarısı boğazda da patlıyor, düğün değil bayram değil maç öncesi Denizli’de de…Olur olmaz, sebepli sebepsiz bir israf bu havai fişek meselesi. Seyircisiz...

Havai fişek patlatma görgüsüzlüğü artık sınır tanımıyor. Gecenin bir yarısı boğazda da patlıyor, düğün değil bayram değil maç öncesi Denizli’de de…
Olur olmaz, sebepli sebepsiz bir israf bu havai fişek meselesi. Seyircisiz maç oynanıyor Denizli’de. Maçın başlama düdüğüyle birbiri ardına patlatmaya başlıyorlar fişekleri. Bülent Uygun isyan ediyor, Sergen Yalçın isyan ediyor.
Stadın dışından gökyüzüne 10 dakika boyunca gönderildi fişekler. Sonunda hakem maçı durdurdu, müdahale edildi, kesildi.
Kimin fikriydi, ne amaçlandı, var mıydı bir hikmeti merak ediyorum. Lakin bu görgüsüzlüğe de israfa da artık son verilmeli.
Beşiktaş, 2006 yılından beri bu statta puanını bölüşmemiş. Burak Yılmaz kariyerinde aynı maçta üç golü ilk kez Denizli’ye atmış. Bülent Uygun ile çıkışa geçen takımın golcüsü Rodallega süper lig kariyerinde en çok Beşiktaş filelerini golle süslemiş.
Beşiktaş topa daha çok sahip olma arzusuyla çıktı sahaya. 8. dakikada ilk tehlikeyi yarattı. Adem Ljajic kaleci Tolgahan ile karşı karşıya kaldı ama onu geçemedi. Onu bir dakika sonra, Beşiktaş kongre üyesi kartını yeni edinen Burak Yılmaz geçmeyi başardı.
İlk yarının 30. ve 40. dakikaları arasında Denizlispor’un birbirini ardına Beşiktaş ceza sahasında yarattığı tehlikeleri, geri dörtlü de yedek kulübesi de film seyreder gibi izledi. Denizli ilk yarı gol atmayı başaramadı.
İlk yarı için bir not da Jeremain Lens’e… Bu adam bu ciddiyetsizlikle bu kariyeri nasıl yapmış, insan gerçekten hayret ediyor.
Aynı ciddiyetsizlikle başladığı ikinci yarıda Denizlispor’un beraberliği bulmasında katkısı büyüktü.
Beşiktaş, ikinci golü duran top organizasyonunda yakaladı. Kornerden gelen top önce Atiba’nın sonra Gökhan Gönül’ü kafasıyla buluşunca Beşiktaş yeniden öne geçti.

  1. dakikaya kadar sahada olup olmadığı belli olmayan N’Koudou şahane bir vuruşla Beşiktaş 3. golünü atıp oyunu terk etti. Burak Yılmaz’ın asisti görülmeye değerdi.
    Ve Ljajic dakika 75’te sahne aldı. Nefis bir vuruşla kaleci Tolgahan’ı avladı. Gol için verilen arada Lens’in yerine oyuna giren Diaby adeta golle geldi ve tabelaya beşinci golü yazdırdı.
    Beşiktaş da Sergen Yalçın da bu sezon en farklı galibiyetle tanıştı. Kulübenin gençlerini oyuna soktu Sergen Yalçın. Ancak maç öncesi hem taraftara hem yönetime mesajı verdi; “Burası Beşiktaş, her genç bu takımda oynayamaz. Seneye şampiyonluğa aday bir kadro sahada olacak”
    Beşiktaş’ın yolu uzun, parası az… Ama forması ağır. Bu çok gollü galibiyet Sergen Yalçın’a moral olsun ama bu kadro da bu oyun yapısı da seneye farklı bir sonuç vermez.