HAYAL KIRIKLIĞI…

HAYAL KIRIKLIĞI…
Cengiz ve Kaan sahadaydı, Merih ve Yusuf kenarda. İtalya maçının yarattığı travma atlatılmış görünüyordu.İlk tehlikeli atak Galler’den geldi. Ramsey’in net gol pozisyonuna Uğurcan izin vermedi. Sonra Cengiz’in ceza sahasına...

Cengiz ve Kaan sahadaydı, Merih ve Yusuf kenarda. İtalya maçının yarattığı travma atlatılmış görünüyordu.
İlk tehlikeli atak Galler’den geldi. Ramsey’in net gol pozisyonuna Uğurcan izin vermedi. Sonra Cengiz’in ceza sahasına ortasına Burak Yılmaz’ın vuruşu defansa çarptı ve ağlarla buluşamadı.
İtalya maçının aksine daha önde basan bir Milli Takım vardı karşımızda. Ama Galler de Bale’in sol ve James’in sağ kanadı iyi kullanmasıyla pozisyon aradı ilk dakikalarda. Sonra bu ikili sık sık kanat değiştirdi.
Cengiz’in takımı nasıl değiştirdiğini görmeye başladık. Ancak bu kez de Hakan Çalhanoğlu tutuk başladı maça. Okay da hakeza.
Galler’in fizik ve kondisyon olarak üstün olduğunu görmeye başladık ilk 20 dakika geçildiğinde daha.
Hakan ve Cengiz biraz hareketlenince iki pozisyon bulduk ama sonuç alamadık.
Ve öyle bir gol yedik ki akıllara zarar. Çünkü golün benzerini 24. dakikada yine Ramsey ile yaşamıştık. Ramsey ofsaytta kaldığı endişesi ile o pozisyonu değerlendirememişti. 41’de golle değerlendirdi. Birebir aynıydı. Moore, defans bloğumuzu oyaladı, orta sahanın sağ çizgisinde Bale, şişirdiği topu Ramsey ile buluşturdu. Ramsey artık yalnızdı Uğurcan ile golü yapmayı başardı. Soyunma odasına mağlup döndük. İş zora girdi.
İkinci yarıya Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan’ı kenara alan Şenol Güneş, Yusuf Yazıcı ve Merih Demiral’ı sahaya sürdü.
Biraz hareketli başlasak da Milli Takım, eski oyunundan, ruhundan çok uzakta. Bunun mutlaka bir açıklaması olmalı.
Cengiz’in 51’de kullandığı köşe vuruşunda top, önce Merih ardından Kaan’ın kafalarından sektikten sonra Burak Yılmaz’ın volesiyle buluşsa da çerçeveyi bulamadı.
60’ta Bale, tam bir penaltı yarattı. Tartışmalı bir penaltı. 2019’dan beri gol atamayan Bale, topun başına geçti ve penaltıyı tribünlere gönderdi.
Penaltının kaçması millileri biraz kendine getirdi.
Burak Yılmaz’ın ısrarlı aramaları, Kaan Ayhan’ın şutu, Merih’in kafa vuruşu sonuç vermediği gibi her geçen dakika oyunu Galler’e teslim ettik.
Maçta, 1-0 gerideyken, son 4 dakika artı uzatmada verilen dakikalarda 5 pozisyon verdik. Bu sahadakilerin de kenardakilerin de ne kadar şuursuz olduğunu gösteriyordu. Nitekim 95’te Bale yürüye yürüye girdiği ceza sahasında topu Roberts ile buluşturdu ve skor 2-0 oldu.
Ha 1-0 ha 2-0 dememek lazım. En iyi üçüncü olma ihtimali kaldı, Türkiye’nin turnuvaya devam edebilmesi için. Ama artık hiçbir şekilde inisiyatif Türkiye’nin elinde değil. Yani artık göbeğini başkası kesecek.
İkinci maçımızda da gol atamadık. Hayal kırıklığı büyük.
Büyük umutlarla geldiğimiz şampiyonada hiç beklemediğimiz bir noktadayız. Evet daha önce bu şampiyonayı yaşamış üç futbolcu var. Ama görmeyenler de Avrupa’nın önemli liglerinin oyuncuları.
Şenol Güneş’in formsuzluğunu da son iki maçtır not etmeliyiz. Bu maç İtalya travmasının devamı asla değil. Galler, bizim yapmamız gereken ne varsa bize gösterdi, biz de bunu izledik.
Milli Takım açısından İsviçre maçı eksi 5 averajla, büyük bir hayal maçı oldu daha şimdiden. Yazık oldu, yazık oldu, yazık oldu.