HÜDA PAR adayı, yasa dışı faaliyet yürüten medreseyi ziyaret etti

HÜDA PAR adayı, yasa dışı faaliyet yürüten medreseyi ziyaret etti
HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç'in, seçim çalışmaları kapsamında yasa dışı medrese çalışması yürüttüğü öne sürülen "Şehid Ali Haydar Bengi Medresesini" ziyaret...
HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç'in, seçim çalışmaları kapsamında yasa dışı medrese çalışması yürüttüğü öne sürülen "Şehid Ali Haydar Bengi Medresesini" ziyaret ettiği belirtildi.

HÜDA PAR’ın Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Faruk Dinç'in, seçim çalışmaları kapsamında yasa dışı medreselere ziyarette bulunduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre; Faruk Dinç, seçim çalışması kapsamında yasadışı faaliyet yürüten medrese ziyaretlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Dinç’in önceki gün Diyarbakır’da “Kuran kursu” adıyla yasadışı medrese çalışması yürüten “Şehid Ali Haydar Bengi Medresesi”ni de ziyaret ettiği öğrenildi.

Dinç, bu ziyaret kapsamında söz konusu medresenin baş müderrisi Abdulbaki Ermiş’le görüştü. İktidarın gündeminde “anayasa değişimi” varken Dinç’in de Ermiş’le “yeni bir sivil anayasaya” ilişkin görüşmesi dikkat çekti.

Faruk Dinç, Ermiş’le görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından “Ali Haydar Medresesi Baş Müderrisi Molla Abdulbaki Ermiş’i ziyaret ettik, dualarını aldık. Yeni ve sivil bir anayasaya olan ihtiyacı, seçim sürecini konuştuk” paylaşımında bulundu.