İhracatçı dolar 23-25 lira olsun istiyor

İhracatçı dolar 23-25 lira olsun istiyor
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, “Yılın başından beri dolar kuru baskılanıyor. Şu an ihracatımızı rahatlatacak kur, 23-25 aralığı. Bu bütün sektörler için geçerli”...

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, “Yılın başından beri dolar kuru baskılanıyor. Şu an ihracatımızı rahatlatacak kur, 23-25 aralığı. Bu bütün sektörler için geçerli” dedi. Dünya’da yer alan habere göre, Egeli hazır giyimciler, döviz kurlarından şikayetçi. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, döviz kurlarının bir an önce ihracatçının arzuladığı, rekabet edebilecek seviyelere gelmesini istediklerini ifade etti. Sertbaş, “Kur enflasyon oranında gitseydi bu kadar rahatsız etmeyecekti” diye konuştu.

Sektörün önümüzdeki 6 ayı kaybettiğini vurgulayan Burak Sertbaş, ikinci 6 aydan daha umutlu olduklarını söyleyerek, döviz kurlarının ne yazık ki ihracatçıların istemediği bir durumda olduğunu dile getirdi. Çağlar Bağcı ise “Yılın başından beri dolar kuru baskılanıyor. Şu an ihracatımızı rahatlatacak kur, 23-25 aralığı. Bu bütün sektörler için geçerli” değerlendirmesini yaptı.