İlk kez bir yetkili tutuklandı, toplam tutuklu sayısı 219’a yükseldi

İlk kez bir yetkili tutuklandı, toplam tutuklu sayısı 219’a yükseldi
Maraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda tutuklanan şüpheli sayısı 219’e yükseldi.Soruşturmalarda 869 zanlının sorumluluğu saptandı. Dün...

Maraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda tutuklanan şüpheli sayısı 219’e yükseldi.

Soruşturmalarda 869 zanlının sorumluluğu saptandı. Dün saat 12.00 itibariyle yakalanan şüphelilerden 218’i çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 298 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca 151 şüpheli hakkında yakalama kararı, 81 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi. Şüphelilerden 31’inin hayatta olmadığı belirlendi. 81 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

KARTOPU APARTMANI’NIN FEN İŞLERİ SORUMLUSU KAÇARKEN YAKALANDI
Hatay’da yıkılan Kartopu Apartmanı’nın fen işleri sorumlusu Murat Göksel Dalkılıç iseTacikistan’a kaçmak isterken İstanbul’da gözaltına alındı. Dalkılıç, ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı. Böylelikle ilk kez bir yetkili hakkında adli işlem yapıldı ve toplam tutuklu sayısı 219’a yükseldi.