İnadına galibiyetler

İnadına galibiyetler
Futbol hayatında sadece üç kere çift sarı karttan atılan Fred ilk direkt kırmızı kartını gördü. Burası Türkiye, daha neler görecek kim bilir. İsmail Kartal’a sorsalar “keşke bu maç berabere bitseydi de Fred atılmasaydı”...

Futbol hayatında sadece üç kere çift sarı karttan atılan Fred ilk direkt kırmızı kartını gördü. Burası Türkiye, daha neler görecek kim bilir. İsmail Kartal’a sorsalar “keşke bu maç berabere bitseydi de Fred atılmasaydı” der herhalde. Galatasaray karşısına Fred’siz çıkmak büyük talihsizlik. Malum Fred’siz hiç galibiyet alamadı Fenerbahçe.

Bu galibiyeti Büyükekşi’ye ithaf edebilir Fenerbahçe. Büyükekşi’nin maç atlatma cinliği olmasa Fenerbahçe güle eğlene Kadıköy’de Konya ile oynayacaktı ama bunun yerine evinde hiç yenilmeyen, lig üçüncüsü Kayseri deplasmanına gitti. Bu zor deplasmanı da üç puanla geçmeyi başardı Sarı Lacivertliler ama pazar günü çıkacağı Galatasaray derbisinde Fred’i kaybetti. Kariyerindeki ilk direk kırmızı kartı Hakem Zorbay Küçük’ten gördü Fred. İngilizce sınavını geçemediği için FIFA listesinden atılan Zorbay Küçük, Fred’in İngilizce ya da Portekizce küfür ettiğini duymuş ve anlamış olmalı…

Böylece Büyükekşi ve Zorbay Küçük, Fenerbahçe’ye puan kaybettiremeseler bile Galatasaray’a derbi öncesinde güzel bir hediye daha verdiler. Malum Sarı Kırmızılılar bugün cezalı Muslera’sız Sivas’a gitmek yerine istanbul’da üç oyuncusu cezalı Karagümrük’le oynadılar.

Kayseri deplasmanına Dzeko’suz gitti Fenerbahçe. Yerine oynayan Batshuayi daha 2. Dakikada kaçırdığı golle Dzeko’nun ne büyük bir eksiklik olduğunu ortaya koydu. Dzeko’nun orta sahaya doğru gelerek üstlendiği oyun kurucu eksikliğini Fred iki kişilik oynayarak kapamaya çalıştı.

İsmail Kartal, ceza sınırında olan İrfan Can Kahveci’yi de saklamış yerine sakatlıktan dönen Cengiz Ünder’i tercih etmişti. Cengiz, 8. dakikada attığı golle bu tercihe teşekkür etti.

İlk düdükten itibaren neredeyse aldığı her topu hatalı kullanan Batshuayi 40. dakikada ceza sahası içinde fırsatçılığını konuşturarak ligdeki ilk golünü attı. İsmail Yüksek ortada, Ferdi ve Osayi kanatlarda Fred’e destek vererek ilk yarı boyunca ligin geçiş futbolunu en hızlı oynayan takımlarından Kayseri’yi durdurmayı başardılar. İlk yarının uzatmalarında defans arkasına atılan bir topta Serdar Aziz tereddüt edince Kayseri ilk pozisyonu ve golü buldu. İkinci yarı herhangi bir futbolsever için futbol şöleni gibiydi. Fenerbahçe attı, Kayseri kovaladı. Zorbay Küçük, VAR’ın da katkısıyla doğru penaltılar çaldı. Fenerbahçe’nin stoper zafiyeti bu maçta da kendini gösterdi. Sakatlıktan yeni dönen Serdar Aziz formsuz. Djiku tek başına çırpınsa da yetmiyor.

Fenerbahçe’nin 4-3 önde girdiği sekiz dakikalık uzatmalar kırmızı kart dakikalarına döndü. Oyunu tutsun diye giren Mert Hakan Yandaş, ceza sahası önünde rakibini itince Zorbay Küçük faul düdüğünü çaldı. Mert Hakan Yandaş ve Fred şiddetli itiraz nedeniyle sarı kart gördü. İtirazlar devam ederken Hakem Küçük, bu kez Fred’e direkt kırmızı kartını çıkardı. Futbol hayatında sadece üç kere çift sarı karttan atılan Fred ilk direkt kırmızı kartını gördü. Burası Türkiye, daha neler görecek kim bilir.

İsmail Kartal’a sorsalar “keşke bu maç berabere bitseydi de Fred atılmasaydı” der herhalde. Galatasaray karşısına Fred’siz çıkmak büyük talihsizlik. Malum Fred’siz hiç galibiyet alamadı Fenerbahçe.