İnsan Hakları Derneği, 30 Eylül'de Celalettin Can için toplanıyor

İnsan Hakları Derneği, 30 Eylül'de Celalettin Can için toplanıyor
Gazete Pencere Haber MerkeziHer cumartesi günü Cumartesi Anneleri için bir araya gelen İnsan Hakları Derneği, 30 Eylül Cumartesi günü yazar Celalettin Can için eylem yapacak.İnsan Hakları Derneği Hapishane Komisyonu, derneğin İstanbul...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Her cumartesi günü Cumartesi Anneleri için bir araya gelen İnsan Hakları Derneği, 30 Eylül Cumartesi günü yazar Celalettin Can için eylem yapacak.

İnsan Hakları Derneği Hapishane Komisyonu, derneğin İstanbul şubesi önünde, şu an Marmara Cezaevi'nde bulunan 78’liler Girişimi’nden yazar Celalettin Can için eylem yapacak.

Son olarak sağlık nedeniyle denetimli serbestlik talep eden Can'ın başvurusu reddedilmişti.

Ne olmuştu?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği (GYY) kampanyasına katıldıkları için “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan aralarında Celalettin Can, İhsan Çaralan, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Öncü Akgül ve Faruk Eren’in de bulunduğu 13 gazeteci hakkında Nisan 2019’da ceza verilmişti. Can’a verilen hapis cezasının süresi 1 yıl 3 aydı.