İşkenceyi anlattığı kitabı nedeniyle yargılanan Ayten Öztürk beraat etti

İşkenceyi anlattığı kitabı nedeniyle yargılanan Ayten Öztürk beraat etti
“Faşizmin Gizli İşkencehanelerinde Direniş ve Zafer” adlı kitabı nedeniyle “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılanan Ayten Öztürk’ün beraatine karar verildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

“Faşizmin Gizli İşkencehanelerinde Direniş ve Zafer” adlı kitabı nedeniyle “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılanan Ayten Öztürk’ün beraatine karar verildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya TAYAD’lI Aileler, Grup Yorum üyeleri, 27’nci Dönem HDP Milletvekili Musa Piroğlu, İnsan Hakları Derneği üyeleri katıldı.

Savunmasında işkence altında düşündüklerini kitabına taşıdığını, düşüncelerinden dolayı yargılandığını, kitabında abisi ve ablasını anmasını suç olmadığını belirten Öztürk “Savcı diyor ki hayır, sen DHKP-C’lileri düşündün. Ne dediğimi ne düşündüğümü benden daha iyi bilme iddiasında. Savcılık bununla yetinmiyor, kitabımda bahsettiğim abim, ablam ve yengem nedeniyle beni cezalandırmak istiyor. Ben çocukluğumu beraber geçirdiğim abimi ve ablamı da örgüt propagandası olur korkusuyla düşünemeyecek miyim? Onlardan bahsetmeyecek miyim?” ifadelerini kullandı.

Asıl yargılanması gerekenlerin işkenceciler olduğunu vurgulayan Öztürk, "Belki o işkencecilerin duyguları, düşünceleri sevdikleri yoktu. Ama benim var. Asıl yargılanması gereken işkenceciler olduğu halde onlar hakkında tek bir soruşturma açılmadı. Ama bana ceza verilmek isteniyor" diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme Ayten Öztürk’ün beraatine karar verdi.