İRFAN CAN’IN RESİTALİ YETMEDİ

İRFAN CAN’IN RESİTALİ YETMEDİ
Kader maçıydı.İrfan Can Kahveci’nin ilk yarının uzatmalarının son dakikasındaki harika vuruşu olmasa son lig şampiyonumuz için Avrupa’da kalmaya hayali sadece 45 dakika sürecekti.Okan Buruk, kazanmak dışındaki hiçbir skorun...

Kader maçıydı.
İrfan Can Kahveci’nin ilk yarının uzatmalarının son dakikasındaki harika vuruşu olmasa son lig şampiyonumuz için Avrupa’da kalmaya hayali sadece 45 dakika sürecekti.
Okan Buruk, kazanmak dışındaki hiçbir skorun takımına yetmediğini bildiğinden şu ana kadarki en iddialı kadrosuyla sahaya çıktı.
Ancak rakip, maça çok hırslı, istekli ve baskılı başladı. 15 dakika Başakşehir’i sahasından çıkarmadı. 10. dakikaya gelindiğinde 4 net gol pozisyonu buldular.
Maça gününde başladı dediğimiz Mert, tam bir kaleci şansızlığı yaşadı. Sabitzer’in sert şutu, önce Skrtel’e, ardından da takım arkadaşı Poulsen’e çarpıp yön değiştirince kalecinin yapacak bir şeyi kalmamıştı. Leipzig öne geçti.
Visca ve Deniz Türüç’ün sürekli kanat değiştirmesi de Başakşehir’in oyununu hareketlendiremedi. Pozisyon üretemeyen bir görüntü içindeydi.
Leipzig 4-2-3-1 en iyi uygulayan takımlardan birisi. Sonucunu da 44. dakikada aldı. Hayallerimiz Fatih Terim Stadyumu’nun çimlerine mi gömülüyor derken sahneye İrfan Can Kahveci ilk yarının uzatmalarının son dakikasında çıktı ve takımı umutlandırdı.
İlk yarı sol bek Bolingoli’nin sakatlanıp oyundan çıkmasından sonra Okan Hoca’nın, Hasan Ali Kaldırım’ın yerine orta saha oyuncusu Chadli’yi alıp Deniz Türüç’ü sol beke çekmesi oyunu ne kadar istediğinin kanıtıydı.
Skrtel de sakatlanıp ikinci yarıya devam edemeyince Epureanu oyuna girdi, Berkay da yerini Mahmut Tekdemir’e bıraktı. Mahmut’un oyuna girmesiyle defanstaki boşlukları önemli ölçüde doldurdu Okan Buruk.
Daha iyi başladık ilk yarıya. 55’te Visca, boş kaleye topu yuvarlayabilse beraberliği sağlayacaktık.
Visca’nın sakatlanıp oyundan çıkması Leipzig’in de üçüncü golünün habercisiydi sanki. Oysa dengeyi kurmuştuk ve beraberliği bulmamız yakın görünüyordu.
Umutlarımızı yine yeniden İrfan Can Kahveci nefis füzesiyle geri getirdiğinde dakika 74 idi.
10 dakika sonra İrfan Can bu kez muhteşem bir frikikle avladı Leipzig kalesini. Beraberliği sağlamıştık.
Son dakikalara kadar maçın yıldızı İrfan Can Kahveci ile yaşattığımız umutlarımıza son noktayı, ligimizin geçen yıl gol kralı Alexander Sörloth noktayı koydu. Eski kral yeni takımında ilk golünü attı.
İlk yarıyı tümüyle oyunsuz kapamamızdı bunda etken. Maçı almamızı sağlayacak oyuncularımız da vardı ama yetemedik.
Yazık olan, alacağımız bir maçı bu kadar mücadeleye rağmen vermekti. Yazık olan İrfan Can’ın resitalineydi. Orta sahada oynayıp şampiyonlar liginde bir maçta üç gol atmak herkese nasip olmaz. Üstelik hayat, futbol kariyerinin ilk hat-trick ’ini şampiyonlar liginde yapma şansı vermez her futbolcuya. İrfan Can’ı sezon sonunda Türkiye’de tutmak artık zor. Helal olsun bu kardeşimize.
Alman takımlarına karşı zaten zorlanan bir ülkenin insanlarıyız. Bu ülkenin takımlarıyla yaptığımız son 14 maçta tek galibiyetimiz var. O da Şenol Güneş’li Beşiktaş’ın bugün burada 4 gol atan Leipzig’ine karşı.
Şampiyonlar liginin en zor grubuydu hiç kuşkusuz. Ama bu kayıp ile grupta kalma şansı ortadan kalktı.
Evet Başakşehir düşerken, İrfan Can Kahveci yeniden doğuyordu, yeniden büyüyordu.