İskenderun’da dışı farklı, içi farklı çadır kent

İskenderun’da dışı farklı, içi farklı çadır kent
İskenderun’da kurulan çadır kent dışarıdan tam donanımlı gibi görünse de içeriye girince işler değişiyor. Alanın görünen tarafında AFAD çadırları, iç kısmında brandalarla kurulmuş çadırlar bulunuyor. Gazete Duvar’ın...

İskenderun’da kurulan çadır kent dışarıdan tam donanımlı gibi görünse de içeriye girince işler değişiyor. Alanın görünen tarafında AFAD çadırları, iç kısmında brandalarla kurulmuş çadırlar bulunuyor. Gazete Duvar’ın haberine göre; Hatay’ın İskenderun ilçesinde çadır kentler, felaketin üzerinden bir hafta geçtikten sonra kurulmaya başladı. Ancak bu alanlar büyük eksikliklerle faaliyete geçiriliyor. İskenderun’un Sarıyer Mahallesi semt pazarı alanında kurulan çadır kent bunlardan biri. AFAD’a ait çadırlar alanın dört tarafından görülebilecek şekilde yan yana ve art arda kurulu şekilde görülüyor. Fakat çadır kentin özellikle orta ve arka tarafında AFAD’a ait çadırlar bulunmuyor. Boş olan iç kısımlara depremzedeler kendi imkanlarıyla, branda, battaniye ve tahtalarla geceyi geçirebilecekleri yaşam alanları kurmaya çalışıyor.



‘YARDIMLAR ADİL, ÇADIRIN HER TARAFI SU ALIYOR”
Depremzedelerden Kadir Ünal, “Çadır sayısı yetersiz kaldı. Biz de ne yapalım? Dışarı da yatamayız sonuçta. Kendi imkanlarımızla barakalarımızı kurduk. Gelen yardımlar da adil bir şekilde dağıtılmıyor” dedi. İsmini belirtmek istemeyen depremzede, “Çadırın her tarafından hava giriyor. Çocuklarım sabaha kadar üşüdü. Zaten bugünümüz de yok yarınımız da yok. Artık kaybedecek bir şeyimiz yok. Bizi duyun” diyerek yaşadıkları çaresizliği ifade etti.