İstanbul Aile Vakfı, sitesindeki “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği” ifadesini kaldırdı

İstanbul Aile Vakfı, sitesindeki “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği” ifadesini kaldırdı
İstanbul Aile Vakfı, “LGBT Propagandasına dur” mitingine çağrı yaptığı videonun RTÜK tarafından kamu spotu olarak onaylanmasının ardından internet sitesindeki “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği” ifadesi geçen cümleyi kaldırdı....

İstanbul Aile Vakfı, “LGBT Propagandasına dur” mitingine çağrı yaptığı videonun RTÜK tarafından kamu spotu olarak onaylanmasının ardından internet sitesindeki “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği” ifadesi geçen cümleyi kaldırdı. “‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ adı altında yaratılış gerçeği inkâr edilerek, cinsiyetsizlik dayatılmakta” ifadesi yerine “Aileyi ifsat eden unsurlar...” ibaresi getirildi.

İstanbul Aile Vakfı, 17 Eylül Pazar günü Saraçhane’de “Çocuklarımız, Ailemiz ve İnsanlık için LGBT Propaganda ve Dayatması’na dur demek için buluşuyoruz” çağrısıyla miting düzenleyecek. Vakfın hazırladığı “LGBT propagandasına dur” ismiyle hazırladığı videonun, geçen çarşamba günü RTÜK tarafından televizyon kanallarında kamu spotu olarak yer almasına karar verildi.

6112 sayılı RTÜK Kanunu’nun 8’inci maddesinin s bendi; "Yayın hizmetleri, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" hükmünü düzenliyor. RTÜK üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser, Üst Kurul’un kanuna aykırı karar aldığını belirtiyor.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği” kaldırıldı yerine “aileyi ifsat eden unsurlar” eklendi

Vakıf, kamu spotu RTÜK tarafından onaylandıktan sonra daha önce internet sitesinde ‘Hakkımızda” başlıklı bölümde yer alan “toplumsal cinsiyet eşitliği” ifadesini kaldırdı. Sitede yer alan; “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ adı altında yaratılış gerçeği inkar edilerek, cinsiyetsizlik dayatılmakta; toplumların temelleriyle oynanmakta, kültür, ahlak ve mahremiyet değerleri yıpratılmaktadır” ifadesi kaldırılarak yerine şu cümle getirildi:

“Aileyi ifsat eden unsurlar, toplumların temelleriyle oynanmakta, kültür, ahlak ve mahremiyet diğerleri yıpratılmaktadır.”

2021 yılında kurulan İstanbul Aile Vakfı, kuruluş misyonunu; “Bilimsel veriler çerçevesinde kadim aile kültürümüz ile uyumlu ailelerin inşası için evlilik öncesi ve sonrası çiftlere danışmanlık vermenin yanı sıra ailelerin aile içi ilişkilerini geliştirmek suretiyle güçlü toplum inşasına katkıda bulunmaktır” diye tanımlıyor.

“Ailenin güçlenmesi ve yeniden inşası”

Vakıf, misyonunu ise “Medeniyetimizin temelini oluşturan ailenin güçlenmesi ve yeniden inşası için gerekli eğitim, danışmanlık ve rehberlik süreçlerini gerçekleştirmektir” sözleriyle tanımlıyor.

Vakfın başkanlığını Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinden Sami Yılmaz yapıyor. Yılmaz hakkında vakfın internet sitesinde eğitim durumuna ilişkin net bilgiler bulunmuyor. Yılmaz, vakfın sitesinde; “Sosyal, kültürel, dini, mesleki çok sayıda kitap okudu; sayısız panel, seminer, konferans ve eğitim toplantılarına iştirak etti. Kişisel gelişim konusunda otorite hocalardan özel dersler aldı” sözleriyle tanıtılması dikkat çekiyor.

“Evlilik öncesi danışmanlık, cinsel terapi...”

Bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olduğu belirtilen vakfa ait İstanbul Üsküdar’da bulunan “Aile Danışmanlık Merkezi”nde; aile terapisi, evlilik öncesi danışmanlık, çift terapisi, cinsel terapi, oyun terapisi, bireysel terapisi gibi hizmetler veriliyor.

Vakfın 9 kişilik yönetim kurulunda sadece 2 kadın yer alırken, 35 kişilik “Bilim Kurulu” üyeleri arasında ise sadece 6 kadın yer alıyor. (ANKA)