İşte iki uçağın karşılaştırması: F-16 mı KAAN mı?

İşte iki uçağın karşılaştırması: F-16 mı KAAN mı?
TUSAŞ'ın ürettiği milli muharip uçağı KAAN, 13 dakika hava kalarak ilk kez uçtu. Saatte 426 km hıza ulaşan KAAN'ın F-16 ile arasındaki farklar neler? İşte iki uçağın karşılaştırması...2028’te Hava Kuvvetleri'ne 20 adet...
TUSAŞ'ın ürettiği milli muharip uçağı KAAN, 13 dakika hava kalarak ilk kez uçtu. Saatte 426 km hıza ulaşan KAAN'ın F-16 ile arasındaki farklar neler? İşte iki uçağın karşılaştırması...

2028’te Hava Kuvvetleri'ne 20 adet KAAN Blok 10 uçağının teslimi planlanıyor. 2028’ten itibaren milli üretim motor ile üretime geçilecek. KAAN’da, şu anda ABD üretimi F110 turbofan motoru kullanılıyor.

Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki 244 F-16 jeti, dördüncü nesil savaş uçağı. KAAN ise F-35 ve F-22 jetleri gibi beşinci nesil.

KAAN’ın F-16’lara göre farklı özellikleri:

Hayalet (gizli) uçak olmalarını sağlayan düşük radar kesiti. Yüksek manevra yeteneği.

Süpersonik hızını uzun süre kullanmasını sağlayan süper seyir (supercruise) yeteneği. Radar, sensörler ve diğer hava araçları da dahil çeşitli kaynaklardan bilgi toplamasını ve işlemesini sağlayan gelişmiş aviyonik sistemler.

Diğer hava araçları ve yer tabanlı sistemlerle bilgi paylaşma ve faaliyetlerini koordine etme kabiliyeti. Havadan havaya muharebe, havadan yere saldırı ve istihbarat, gözetleme ve keşif dahil olmak üzere çok çeşitli görevleri yerine getirebilme. Hava hava muhaberesinde daha uzun mesafeden hedefi vurma.