KAHRAMAN ÇIKAR DİYENLER YANILDI

KAHRAMAN ÇIKAR DİYENLER YANILDI
Kalede Necip Uysal, sağ bek Valentin Rosier, stoperler Welinton Souza ve Domagoj Vida, sol bekte Francisco Montero, sağ açık Rachid Ghezzal, yanında Mehmet Topal onun yanında, Alex Teixeira sol açık, Kevin N’Koudou ve forvette Michy...

Kalede Necip Uysal, sağ bek Valentin Rosier, stoperler Welinton Souza ve Domagoj Vida, sol bekte Francisco Montero, sağ açık Rachid Ghezzal, yanında Mehmet Topal onun yanında, Alex Teixeira sol açık, Kevin N’Koudou ve forvette Michy Batshuayi ile Cyle Larin…

Ne oldu Necip Uysal’dan kaleci olmasına mı itiraz ettiniz?
Etmeyin olur, olur. Yukarıya dizdiğim 11, Beşiktaş’ın sakatları. 11 as adamından mahrum gitti İzmir’e Beşiktaş. Şampiyonluğa oynayan bir takımın birdenbire 11 as adamından eksik deplasmana gitmesi çok tartışılması, kulübün teknik ve idari yöneticilerinin iyice araştırması gereken bir mesele.
Hafta arasında Ajax deplasmanına gidecek bu takım. Göreceğiz kimler dönecek kimler dönemeyecek. Ama daha sezon başında böyle bir tablo kimsenin aklına gelmezdi. Yukarıya dizdiğim 11’in yenemeyeceği hiçbir takım yok. Kalede Necip dahil.

Geçen hafta iki puanı organize bir şekilde çalınan Beşiktaş bu eksikliklerin de yarattığı olumsuz psikoloji içindeydi. Zira Beşiktaş kadroyu tamamlamak üzere U-19 takımından üç oyuncu, Emirhan Delibaş, Koray Yağcı ve Berkay Vardar çağrıldı. Maç günü İzmir’e gelen çocukların formaları Kartal Yuvası’nda son anda dikildi.
Sergen Yalçın elinde kalanlarla 11’i belirledi. N’Sakala’dan sağ bek, Atiba’dan stoper yaratmak zorunda kalmıştı mecburen. Ama taraftarın gözü dün gece Beşiktaş’taki 300’üncü maçına çıkan Atiba’dan ziyade Gökhan Töre’nin, Oğuzhan Özyakup’un ve Kenan Karaman’ın üzerindeydi. Güven Yalçın ne zaman bu fırsatı bulacak? Bu isimler kendilerine bunu çok sormalı.
Umutlar Miralem Pjanic’e bağlanmıştı. O da sahada 30 dakika dayanabildi. Sakatlar arasına katıldı. Beşiktaş’ın işi daha da zora girdi.

Zira ilk yarı Pjanic’in de çıkmasından sonra Altay’ın kendine güveni iyice geldi. Ancak buldukları pozisyonları değerlendirme konusunda mahir değildiler.
İkinci yarıya Beşiktaş adeta gol ile başladı. Altay savunmasının hatasıyla topu kapan Güven Yalçın, önce pozisyonunu kaybetse de usta bir vuruşla Kartal’ı öne geçirdi. Bu Güven için de önemliydi. Beşiktaş’ta uzun bir süre sonra golle buluşmak onun için büyük kazanımdı.
Beşiktaş öne geçmenin keyfini yaşayacak, hatta ikiyi bulacak pozisyonları çok çabuk da buldu. Önce Oğuzhan sonraysa dün gece sahanın en kötüsü Kenan Karaman ile bu fırsatları tepti. Bu kadar eksikle böyle maçlarda bu fırsatlar altın değerindedir. Ama bunu başaramadılar. Hele Kenan’ın kaçırdığı golün hemen ardından benzer bir savunma hatasını N’Sakala yaptı. Altay, beraberliği Kappel ile buldu.
Dakikalar 58 idi ve oyun baştan başladı. Bu kez de gününde de olmayan Oğuzhan sakatlandı ve sahadan ayrıldı. Beşiktaş’ın sakat sayısı 13’e çıktı.
Şuursuz uzun toplarla top sürmekten uzak Kenan Karaman’a gönderilen toplar Altay defansının organize ayakları arasında eriyip gitti.
Altay üçüncü golü de bulabilirdi. Uzatmalarda önce penaltı çalınan sonra ceza sahası dışında VAR kararı ile faulle cezalandırılan pozisyon bunlardan biriydi.
Beşiktaş, lider geldiği İzmir’de koltuğu renkdaşı Altay’a bıraktı. Kartal için kötü bir gündü. Evet bu kadar eksiklik sahadaki futbolu anlayışlı kılabilir. Kılabilir ama böyle durumlarda kendisine büyük oyuncu denen isimlerin kahraman olarak ortaya çıkmasını bekler.

Töre de Karaman da Oğuzhan da hatta Salih Uçan da bu fırsatı değerlendiremediler. Beşiktaş’ta sahada ayakta kalan üç isim vardı Josef de Souza, Rıdvan ve azıcık da olsa Güven.
Beşiktaş ligde oynadığı ilk 4 maçta kalesini gole kapatmıştı. Ama son üç haftada 7 gol gördü kalesinde. Tehlike çanları çalıyor. Bir uyarı da isabetsiz pas sayısındaki istikrarlı artış. Beşiktaş, dün geceyi bir tane isabetli orta yapamadan tamamladı. Bunu da not düşelim.
Şampiyonlar Ligi Ajax maçına nasıl futbolcu bulunacak bu da merak konusu.
Sonunda dün gece daha çok koşan kazandı. Altay, Beşiktaş’a koşuda kilometrelerce fark attı. Ve galibiyeti hak etti.
Mustafa Denizli liderliğindeki Altay, sezona başlarken hedef olarak ligde kalmayı belirlemişti. 7. hafta itibariyle liderler. Burada ne kadar kalabilir, eski büyük Altay’ı yeniden izletirler mi çok belli değil ama centilmen oyun anlayışları ve pozitif futbollarından ötürü kutlamak gerek.