Kanada'ya taşınmak isteyenler dikkat: Yeterlilik sınavı başvurusu başladı

Kanada'ya taşınmak isteyenler dikkat: Yeterlilik sınavı başvurusu başladı
İngilizce dil yeterlilik sınavı PTE Core için kayıtların başladı. Geçen yıl Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi'nden (IRCC) onay alan PTE Core, Kanada’da göçmenlik veya çalışma amacıyla yapılacak vize...
İngilizce dil yeterlilik sınavı PTE Core için kayıtların başladı. Geçen yıl Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi'nden (IRCC) onay alan PTE Core, Kanada’da göçmenlik veya çalışma amacıyla yapılacak vize başvurularında İngilizce dil yeterliliğinin kanıtı olarak kullanılabiliyor. PTE Core sınavlarına 12 Şubat'tan bu yana katılınabiliyor.

Pearson'ın İngilizce sınav portföyüne son eklenen PTE Core, PTE Academic sınavının birçok özelliğini içeriyor. Tıpkı PTE Academic gibi, PTE Core da konuşma, dinleme, okuma ve yazma gibi dört temel dil becerisini test ediyor. Akademik odaklılık yerine günlük hayata uygun bir yaklaşımla tasarlanmış olmasıyla ayrışıyor. 2 saatlik bilgisayar tabanlı tek oturumdan oluşan sınav, çalışma amacıyla dil sınavına hazırlananlar için de uygun bir içeriğe sahip.

Kanada’nın özel göç ihtiyaçlarını ve IRCC’nin dil yeterliliği gerekliliklerini karşılamak için tasarlanan PTE Core sınavı, herhangi bir ülkedeki çalışma amacıyla dil sınavına girenlerin İngilizce yeterliliğini değerlendirmek için de kullanılabiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Pearson İngilizce Dil Öğrenimi Bölümü Başkanı Giovanni Giovannelli şunları söyledi:

“Pearson olarak, Kanada’da çalışmak, okumak veya ülkeye göç etmek isteyen herkesin gereksinimlerine uygun İngilizce dil yeterlilik sınavları sunuyoruz. PTE Core, tüm dünyadan katılımcıların ihtiyaçlarını karşıladığı için heyecanlıyız. Gerçek hayattaki dil becerilerini test etmek için tasarladığımız sınav, katılımcıların İngilizce yeterliliklerini sergilemelerine ve kendileri gibi olmalarına olanak tanıyor.”

PTE Core için oturumdan 24 saat öncesine kadar kayıt yapılabiliyor ve sınava girenler sonuçlarını ortalama 48 saat içinde edinebiliyor. Sınav oturumları, Türkiye genelinde 10 farklı sınav merkezinde haftanın 7 günü gerçekleştiriliyor.