Karabük'te taraftar gruplarından HPV iddialarına ilişkin tuhaf açıklama: Yabancılıkla cinsel birlikteliğe karşıyız

Karabük'te taraftar gruplarından HPV iddialarına ilişkin tuhaf açıklama: Yabancılıkla cinsel birlikteliğe karşıyız
Karabük Üniversitesi'ndeki Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış olduğu iddiaları üzerine Karabüklü taraftar grubu konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,...
Karabük Üniversitesi'ndeki Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış olduğu iddiaları üzerine Karabüklü taraftar grubu konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Afrikalı öğrenciler hedef gösterilirken, “Bilinçsiz ve yabancılıkla cinsel birlikteliğe karşıyız” denildi.

Karabük'te, bir sosyal medya paylaşımında; Karabük Üniversitesi'ndeki Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelip kentte üniversite eğitimi gören öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edildi.

Bu iddiaların ardından Karabüklü taraftar takımları bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bilinçsiz ve yabancılıkla cinsel birlikteliğe karşıyız. Ülkenin demografisine, etnik kökenine ve kültürünü bozmaya devam etmektedir” denildi.

Açıklama şu şekilde;

Yaşanan son olay basit bir cinsel ilişki olayı değildir. Senelerdir var olan mülteci sorunun her gün daha farklı bir şekilde gündeme gelmesidir. Biz Türk vatandaşlarının Karabük’te yaşadığı unutulmaktadır. Biz ırkçı değil vatansever Türk gençleri olarak, sesimizi buradan duyurmak istiyoruz. 50 kişilik bir sınıfta azınlık olmayı hak etmiyoruz. Bilinçsiz ve yabancılıkla cinsel birlikteliğe karşıyız. Ülkenin demografisine, etnik kökenine ve kültürünü bozmaya devam etmektedir. Mevzu bahis bu arkadaşlar grup halinde bir çete gibi hareket edip vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaktadır.  Gerek çete halinde, gerekse bireysel olarak sokaklarda bir tehdit oluşturmaktadır” denildi.

Sağlık müdürlüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı

Öte yandan Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirten açıklamada bulundu.

Son günlerde ise, söz konusu hastalıklarla ilgili hastanelere herhangi bir başvurunun olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"*Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık tesislerimizde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıklar yakından takip edilmekte ve düzenli kayıt tutulmaktadır.

*İlimizde HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmamaktadır. Ayrıca sağlık tesislerimize son günlerde konu ile ilgili bir başvuru olmamıştır.

*Sağlık çalışanlarımızı zan altında bırakan iddiaların aksine sağlık sistemimiz kayıtsız giriş yapılarak işlem yapılmasına izin vermemektedir."