Karar yazarı Beki: Bu kısaltılmış diyalogu, gurur verici buluyorlar; neredeyse ikinci 'one minute' olayı gibi gösterecekler

Karar yazarı Beki: Bu kısaltılmış diyalogu, gurur verici buluyorlar; neredeyse ikinci 'one minute' olayı gibi gösterecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kabataş, Demirtaş ve Kavala’yı soran ABD’li gazeteciye "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Sözümü kesmeye hakkınız yok" yanıtını vermişti. Karar yazarı Akif Beki, Amerikan PSB, kanalında sunucu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kabataş, Demirtaş ve Kavala’yı soran ABD’li gazeteciye "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Sözümü kesmeye hakkınız yok" yanıtını vermişti. Karar yazarı Akif Beki, Amerikan PSB, kanalında sunucu Amna Nawaz'ın, "Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş" sorusu üzerine Erdoğan'ın verdiği yanıtı gündemine taşıdı. Beki, "Bu kısaltılmış diyalogu, gurur verici buluyorlar. En çok keyif aldıkları yanı da 'sizi ne ilgilendirir' derken Erdoğan'ın yüzünde beliren muzip ifade… Neredeyse ikinci 'one minute' olayı gibi gösterecekler" dedi.

Erdoğan'ın Amerikan seyircisine değil, Türk seyircisine "söze dökmeden" bir mesaj vermek istediğini söyleyen Beki, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Sunucunun şahsında ABD'nin kendini ele verdiğini, onları suç üstü yakaladığını, Kavala ve Demirtaş'la bağlantısı yoksa niye bu kadar ilgilendiklerini, demek ki ABD'lilerin adamı olduklarını kanıtlamış oluyor. Bir tür ihbar ve ifşa ânı yani. Demagojiye vurup lâfı çevirmek, üste çıkmak için olsa 'sizi ne ilgilendirir'den daha iyisini yapabilirdi.

Nasılsa kimse şunu sormayacak; madem yabancıları ilgilendirmiyor, niye sorularına cevap vermek için karşılarına oturuyorsunuz! Size Amerikan ekonomisini, siyasetini, yargısını soracak değillerdi. Kendi ülkenizin durumunu soracaklardı. Baştan bilmiyor muydunuz?

Başbakanken de Erdoğan'a yasakçı yargı kararları çok soruldu yurt dışında. Soran yabancı diye, hiç 'sizi ne ilgilendirir, yargımızın kararı, saygı duyacaksınız' demedi.

Ülkesini dünyaya kötülediği, dış güçlerin projesi olduğu, yoksa bu kadar sahiplenilmeyeceği eleştirileri vız geldi, tırıs gitti. Ne kulak asması; CHP söylendi durdu, AK Parti duymadı bile."

Yazının tamamı için tıklayın

İLGİLİ HABERLER: Erdoğan’dan Demirtaş ve Kavala’yı soran ABD’li gazeteciye yanıt: Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?