Erdoğan'dan Demirtaş ve Kavala'yı soran ABD'li gazeteciye yanıt: Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?

Erdoğan'dan Demirtaş ve Kavala'yı soran ABD'li gazeteciye yanıt: Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Çalışmaları için bulunduğu ABD’nin New York şehrinde PBS kanalına röportaj verdi. Erdoğan kendisine Sedef Kabaş, Osman Kavala...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Çalışmaları için bulunduğu ABD’nin New York şehrinde PBS kanalına röportaj verdi. Erdoğan kendisine Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk halinin devamının hatırlatılması ve “Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz?” sorusu üzerine “Türkiye bir hukuk devletidir” yanıtını verdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'ta PBS'e bir söyleşi veren Erdoğan'a, "Eski gazeteci Sedef Kabaş, tweetleriyle size hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı; aktivist Osman Kavala, nisan ayında müebbet hapis cezası aldı; muhalif siyasetçi Selahattin Demirtaş, 2016'dan beri cezaevinde. Sizi eleştirenler; bu kadar insanın tutuklanmasının onların susturulmasını istediğiniz, size tehdit yarattığını düşündüğünüz algısını yarattığını söylüyor. Bu insanların size tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz?" diye soruldu.

Erdoğan bu soruya, "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor?" diye sorarak yanıt verdi ve üç isimle ilgili kararı da yargının verdiğini ifade etti. 

ABD'li gazeteci, cevabı sırasında araya girerek Demirtaş hakkındaki AİHM kararını gündeme getirmeye çalışınca Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan, "Kesmeye hakkın yok. Beni kesmeyin, saygı göstermelisin. Yargının kararına da saygı göstermelisiniz" dedi.