Seçime 2 gün kala Kerem Kınık istifa etti!

Seçime 2 gün kala Kerem Kınık istifa etti!
Şubat ayında yaşanan yıkıcı depremlerin ardından yeterliliği sorgulanan, depremzedelerin beklediği çadırları çeşitli kuruluşlara sattığı ortaya çıkan ve AKP iktidarı tarafından defalarca istifaya çağrılan Kerem Kınık'ın...

Şubat ayında yaşanan yıkıcı depremlerin ardından yeterliliği sorgulanan, depremzedelerin beklediği çadırları çeşitli kuruluşlara sattığı ortaya çıkan ve AKP iktidarı tarafından defalarca istifaya çağrılan Kerem Kınık'ın görevini bıraktığı öğrenildi. Kınık'ın seçime 2 gün kala istifa etmesi dikkati çekti. Kınık'ın yerine Kızılay'ın genel başkan yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz'ın geçeceği belirtiliyor.

Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gittiği, Kınık'ın aday olmayacağı belirtildi. Böylece Kınık dolaylı olarak istifa etti.

Kerem Kınık, istifasının ardından Twitter'dan bir sure paylaştı:

50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin çadır beklediği sırada Kızılay'ın bazı derneklere çadır sattığı ortaya çıkmıştı. AKP içerisinde de tepki gören Kınık'a defalarca istifa çağrısı yapılmıştı.

En son olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kızılay'a ilişkin yaptığı açıklamada "Üzüldüm" ifadesini kullanmıştı.

"KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ" OLDU

İstifa eden Kınık'ın Twitter hesabında dikkati çeken bir değişiklik yaşandı.

Kınık'ın sosyal medya hesabındaki biyografi kısmında artık "Kızılay Gönüllüsü" yazıyor.

KEREM KINIK KİMDİR?

1970 yılında Malatya’da dünyaya gelen Kerem Kınık, eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘’Afet Tıbbı’’ doktora programını tamamladı. 

Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık ,halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.