Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

KILIÇDAROĞLU KİMİ İŞARET ETTİ?

CHP Genel Başkanı, alışılagelen üslubunun dışına çıkarak önceki günkü grup toplantısında şu sözleri sarf etti:
“Son zamanlarda sureti kendinden menkul bazıları türedi. Bazıları gazeteci, bazıları araştırmacı olarak karşımıza çıkıyor. Bana muhalefeti öğretmeye çalışıyorlar. Muhaliflik dersi verenler, biz daha ölmedik, sizin ne mal olduğunuzu biz gayet iyi biliyoruz.”

Aslında bu tipleri hepimiz biliyoruz. Aslan sosyal demokrat tipli tilkiler, kalemini, araştırmasını bindikleri ihtiras tramvayının bileti ile çoktan değiştirmiş sözüm ona solcular.

Daha önce de yazmıştım gazetemde; bu aklı evvellerin iktidara sözleri olmadığından değil muhalefeti eleştirmenin o dayanılmaz konforuna kapıldıklarından, paraya, mala, güce tapmaya tamah ettiklerinden kaynaklanıyor klinik durumları.

Debelendikleri yerden zaman zaman kafalarını kaldırıp bakarlar, “Bu iktidar çabamızı gördü mü, muhalefeti yerle yeksan (!) eden eforumuz gözden kaçtı mı?” dercesine.

Sefil oldukları ve ruhlarını şeytana çoktan teslim ettikleri için kendilerini sadece büyük biraderin takip ettiği yanılgısına da pek sık düşerler.

Ne bilgileri ne de birikimleri yeterlidir ve acı olan bunun farkında da olamayışlarıdır. “Yazık” demek dışında sizin de benim de yardımım dokunmaz. Bu halleri ancak eğitim ile çözülür ve maalesef kimileri eğitime de yanıt vermez.

Tıbbın alanına giren bir başka yönlerini de yazıp ipucu bölümünü tamamlayayım. Aşağılanmaktan, yerin dibine sokulmaktan bir memnun olurlar aklınız durur. Tabii, iyi biliriz bunları çok iyi. Zannederler ki kimsenin sallamadığı bir teori, fikir diye yazılmış veya alt alta üst üste toplasan kendini rezil eden bir araştırma memleketin münevverlerine mum olmuş.

Yok yahu. Saçmaladıkça büyüdüğünü sanan sülükler bunlar.

Duygu ve düşüncelerimiz ses getirdi sanırlar şimdi. Başka kapıya.

Mesele ne CEHAPE ne de Bay Kemal…

Mesele, bunların kokuşmuşluğu.

Mesele, iktidarın sevicisi, yandaşı olmak da değil. Matbuat tarihimiz daha iyilerini de yazdı. Mesele yanaşma olmak.

Muhalefete akıl verenler tamlaması tümüyle akıldan yoksunların işidir. Ve sanırım ben de bu yazıyı bunlardan şuur bekleyerek boşa yazdım.

Boş beleşlere tavsiye ile bitireyim de hakkı helal bir su uzatıp, su gibi Aziz ol lafını tek ayakta olsalar da var sayayım.

Vurun ulan vurun, itiraz ölmez.

Ölen, haysiyet, karakter, şeref ve onurdur.

Derdi olanındır o da.

Cin fikirlerinizle muhalefete ayar vereceğinize sevdiğiniz tek bir insanının gözünün içine baksanız size şunu sorar:
“Nasıl yapıyorsun bu kadarını?”

Ayarı iktidara değil, muhalefete değil, kendinize verin diyeceğim de… Çaresiz bir dilek. Çaput bağlayayım ilk gördüğüm ziyarete belki faydası olur.

Siz adam olmazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi