Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

KİM İSTİFA ETSİN?

Beşiktaş iştahlı başladı. Ancak Aboubakar’ın iştahı daha başkaydı. Cenk’in oyun takibi, Salih’in kadife ayağı topu bir anda alanlı yerde Kamerunlu ile buluşturunca gol ilk çeyrekte geldi bile.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nı inleten Beşiktaş tribünü, Cenk ve Vincent’in gol sonrası seremonisiyle kendinden geçti.

Gedson Fernandes’in ne zaman yorulacağını, oyundan kopacağını merak edenler var. Yok böyle biyonik bir adam. Sahiden yok. 24. dakikada misal, rakibin atağını kestiği yetmiyor, hakeme çalım atıyor, maçı anlatan kardeşimiz ‘Beşiktaş’ın siyah incisi’ diye güzellemeler yapıyordu. Nazar değmesin.

Geçtiğimiz haftaki 11’inden değişiklik yapmayan Şenol Güneş’in işini rakibin önce kilitleme anlayışı kolaylaştırdı. Ancak gol sonrası daha temkinli oyun, Başakşehir’in daha kolay pozisyon bulmasını sağladı.

Redmond’un sürekli kanat değiştirmesi Cenk’in Aboubakar’a daha geniş alan bırakması, defansta ise Onur, Tayyip, Colley ve Masuaku dörtlüsünün oturması dikkat çekiciydi.

Müsabakanın 34. dakikasında Başakşehirli Januzaj’ın Gedson’a yaptığı orantısız hareket VAR incelemesi sonrasında kırmızı kartla neticelendi. Ev sahibi takım 10 kişi kaldı. 5 dakika sonrasında ise Tayyip Talha sedye ile oyunu yarıda bırakırken Saiss oyuna dahil oldu.

Bu durum endişe yaratsa da takımlar soyunma odasına sulh içinde döndü.

İkinci yarı da ilk yarı gibi başladı. Ancak 10 kişi kalan Başakşehir daha dikkatliydi. Kimi zaman daha dikkatli olmak bekleyen hataları da beraberinde getiriyor. Nitekim 55. dakikada Aboubakar’ın pasıyla buluşan Masuaku orta yapacak yerde kaleyi hedef aldı ve skoru 2’ye çıkardı. Gole Aboubakar Masuaku’dan daha çok sevindi.

Golün hemen sonrasında Redmond ve Cenk’in bir dakika içinde yüzde yüzlük iki pozisyonu harcaması ise unutulmamalı.

Maçın yıldızı tartışmasız Vincent Aboubakar oldu ama yıllardan beri zorlandığı Başakşehir deplasmanından galibiyetle ayrılmayı bildi.

Özellikle bu maçın kayıtlarının Şenol Güneş tarafından takıma izletileceğinden eminim. Hem defansta hem ofansta yapılan hovardalıkların konuşulması şart.

Beşiktaş, şampiyonluk yarışını erken bıraktı ancak Avrupa yolculuğu önemli. Kupadan elenen siyah beyazlılar sıralamada kendine yer bulmalı.

Beşiktaş’ın başarısız yönetiminin, takım galip gelse de mağlup olsa da “Yönetim istifa” sloganlarını artık çok yaşayacağını da dün gördük. Hükümeti istifaya davet edenler, müsabakalardan men edilince bari statlarda başka bir istifa sesi yükselsin diyenler buna da yükleniyor diye kimse kanmasın, Beşiktaş ahalisi yeni bir yönetim arıyor.

Liderin tam 14 puan gerisindeki Beşiktaş’ın ligdeki sıralaması önemli. Ama en az bunun kadar önemli olan gelecek sezonu planlamaya da başlaması.
Beşiktaş psikolojik sıkıntılarından birini çok da iyi oynamadan aştı ancak daha yapacak çok şey var.

Huzur gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi