Kırklareli'de sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor

Kırklareli'de sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi aranıyor
Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesinde etkili olan sağanak, derelerde taşkına neden oldu. 6 kişinin kurtarıldığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişini arama çalışmaları devam ediyor.Demirköy'de,...

Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ile İğneada beldesinde etkili olan sağanak, derelerde taşkına neden oldu. 6 kişinin kurtarıldığı sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişini arama çalışmaları devam ediyor.

Demirköy'de, orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle su altında kaldı. Bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipleri, sevk edildi.

Başlatılan arama çalışmalarında, ormanda mahsur kalan 2 kişi, kurtarıldı. Haber alınamayan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Suya kapılan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, yağışın öğleden sonra etkisini biraz yitirdiğini belirterek, "Turizm tesislerinde kalan kampçılardan kayıplar olduğu söyleniyor. Kampçıların ilk etapta 1'i çocuk 4 yetişkin kayıp olduğu bilgisi geldi. Havadan helikopter ve karadan da ekiplerin arama çalışmaları sürüyor" dedi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere 4 kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kırklareli Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada da "Demirköy-İğneada'da dün başlayan ve bugün de artarak devam eden aşırı sağanak yağışlar sonrasında su baskınlarının yaşandığı bölgemizde tüm ekiplerimiz hasar tespit ve arama tarama çalışmalarına Valimiz Sayın Birol Ekici koordinasyon ve yönetiminde aralıksız devam ediyor. İlimizde etkili olan aşırı sağanak yağışlar sebebiyle Demirköy-İğneada yolu arasında trafik akışı kontrollü şekilde sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın zorunlu haller dışında ve gerekli olmadıkça yolu kullanmamalarını önemle rica ederiz" denildi.

AFAD'ın son açıklaması

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir. Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz" bilgilerine yer verildi.

Bakan Yerlikaya: 12 kişi mahsur kaldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikkaya, Sisli Vadisi'ndeki bungalov otellerin bulunduğu bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığını açıkladı. Seldeki arama kurtarma çalışmalarında 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesi görev yapıyor.

Memiş: Kayıtları tutan vatandaşımız da kayıp

AFAD Başkanı Okay Memiş, Kırklareli ve Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Memiş, "Dün itibariyle bu bölgede aşırı yağışlar olacağı ikazında bulunmuştuk, turuncu kod diye tanımladığımız bir tanımlamamız var" dedi.

Memiş, bungalov evlerde konaklamayla ilgili kayıtların tutulduğunu da belirterek, "Ancak o kayıtları tutan vatandaşımız da kayıplardan birisi, ona da ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)