21 TON ALTIN SİKKE İLE BİRLİKTE OKYANUSUN DİBİNE GÖMÜLDÜ

21 TON ALTIN SİKKE İLE BİRLİKTE OKYANUSUN DİBİNE GÖMÜLDÜ
ABD’de 1857 yılında 21 ton altın sikke ve diğer hazinelerle batan SS Central America gemisinde yapılan keşifler devam ederken gemide ölen 425 kişiden bazılarına ait fotoğraflar ilk kez yayınlandı. Söz konusu fotoğraflar, tarihe...

ABD’de 1857 yılında 21 ton altın sikke ve diğer hazinelerle batan SS Central America gemisinde yapılan keşifler devam ederken gemide ölen 425 kişiden bazılarına ait fotoğraflar ilk kez yayınlandı. Söz konusu fotoğraflar, tarihe yeni bir ışık tutarken fotoğrafların okyanusun yüzlerce metre altında çok iyi korunduğu görüldü.

SS Central America’nın batığı ilk kez 1988 yılında bulundu. Ardından enkazdaki değerli maden ve eşyaları kurtarmak için çalışmalar başlatıldı. SS Central America Projesi’nin eski baş bilimcisi ve tarihçisi Bob Evans, fotoğrafların on yıldan uzun bir süre önce kurtarıldığını, ancak okyanus tabanında gemiyle birlikte bulunan altın üzerinde “çetin bir yasal savaş” olduğunu söyledi.

SON NEFESLERİNDE BU FOTOĞRAFLARA TUTUNDULAR
Evans, 1983’ten beri SS Central Amerika’yı araştırıyor ve onu “kaybedilmiş Amerika tarihinin ilginç bir parçası” olarak nitelendiriyor. Evans, “Yolcular için önemli olan şeylerin paraları ve fotoğrafları olduğunu görmek inanılmaz bir andı. Son nefeslerini verirken bunlara tutunmuşlardı” diye konuştu.