300 bin yıllık ayak izi

300 bin yıllık ayak izi
Bilim insanları, Almanya’da bilinen en eski insan ayak izlerini keşfettiklerini açıkladı. Söz konusu ayak izlerinin 300 bin yıl önce yaşayan “Helberg insanları” (Homo heidelbergensis) ailesine ait olduğu belirtildi.NTV’nin...

Bilim insanları, Almanya’da bilinen en eski insan ayak izlerini keşfettiklerini açıkladı. Söz konusu ayak izlerinin 300 bin yıl önce yaşayan “Helberg insanları” (Homo heidelbergensis) ailesine ait olduğu belirtildi.

NTV’nin haberine göre, uzun zaman önce soyu tükenmiş bir insan türü olan küçük bir ‘Heidelberg insanı’ ailesine ait mükemmel korunmuş ayak izleri Almanya’da ortaya çıkarıldı. Resmi olarak “Homo heidelbergensis” olarak bilinen bu antik insan alt türü, ev inşa eden ve büyük hayvanları avlayan ilk insanlardı, ancak yaklaşık 300 bin yıl önce iklim değişikliği nedeniyle soyları tükendi. 

Bilim insanları Homo heidelbergensis türünün 600 bin ile 300 bin yıl önce yaşadığına inanıyor ancak  İspanya’da bulunan 800 bin  yıl öncesine ait fosillerin de  Homo heidelbergensis’e ya da farklı bir tür olan Homo antecessor’e ait olabileceği düşünülüyor.

İzler, Aşağı Saksonya›daki Schöningen Paleolitik site kompleksinde, bölgedeki fillerin ilk kanıtları da dahil olmak üzere antik hayvan ayak izleriyle birlikte keşfedildi.