Açlık Müzesi’nin kurucusu: İyi beslenme insan hakları sorunudur

Açlık Müzesi’nin kurucusu: İyi beslenme insan hakları sorunudur
Arjantin’in ünlü insan hakları avukatı Marcos Ezequiel Filardi, Pi Arte TV kurucusu yazar -oyuncu M.Mircan K’ya verdiği röportajda, gıda egemenliği, 5 yıl önce kurdukları Açlık Müzesi (Museo de Hambre ) ve karantina konusundaki...

Arjantin’in ünlü insan hakları avukatı Marcos Ezequiel Filardi, Pi Arte TV kurucusu yazar -oyuncu M.Mircan K’ya verdiği röportajda, gıda egemenliği, 5 yıl önce kurdukları Açlık Müzesi (Museo de Hambre ) ve karantina konusundaki görüşlerini açıkladı.

“Çocukluğumda televizyonda gördüğüm aç ve yoksul  çocuklar, beni avukat olmaya ve özellikle insan hakları üzerine çalışmaya yönlendirdi” diyen Filardi şöyle devam etti:


NÜFUSUN SADECE YÜZDE 6’Sİ İYİ BESLENEBİLİYOR
“Biz insan hakları deyince daha çok özgürlükler üzerine konuşuyoruz. Oysa açlık, iyi beslenme yeterli suya ulaşmamak da insan hakları sorunudur. Günümüzde Arjantin’de yetersiz beslenmeden ötürü, pek çok çocuk olması gereken boy ve kiloda değil. Karantina koşullarında bu sorunlar iyice büyüdü. Ülkede ciddi bir obezite sorunu da baş gösterdi. Bu çok yemek yemekle ilgili değil, insanların sağlıksız beslenmek zorunda kalmasından kaynaklanıyor. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaya göre, ülke nüfusunun sadece yüzde altısı iyi ve sağlıklı beslenebiliyor.”

Beş yıl önce Buenos Aires’te kurdukları Museo de Hambre (Açlık Müzesi) hakkında da bilgi veren Filardi şunları söyledi:
“Bu müzeyi ülkenin en pahalı şehirden kurarken amacımız; açlığın sadece bir müze olarak kalmasını istiyorduk. Bunu sadece ülkemiz için değil dünya için istiyoruz. Dolasıyla yıllardır açlığın sona ermesi için toplantılar, konferanslar yapıp, kitaplar hazırlıyoruz.”