Ataol Behramoğlu’nun şiirine özel yazıt

Ataol Behramoğlu’nun şiirine özel yazıt
Tarihi Mecidiye Köprüsü’nün Karaağaç Mahallesi girişinde, şair ve Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu’nun “Edirne Köprüsü” şiiri için özel bir kitabe yapıldı.Kitabenin açılış törenine Törene CHP Edirne Milletvekili...

Tarihi Mecidiye Köprüsü’nün Karaağaç Mahallesi girişinde, şair ve Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu’nun “Edirne Köprüsü” şiiri için özel bir kitabe yapıldı.

Kitabenin açılış törenine Törene CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ataol Behramoğlu ve çok sayıda yurttaş katıldı. Behramoğlu, konuşmasının başında gözyaşlarını tutmakta zorlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Birkaç yıl önce Romanya Mihai Eminescu Akademisi, beni Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterdi. Bize kolay kolay Nobel Ödülü’nü vermezler. Bana kalsa Nâzım Hikmet almalıydı ardından, anasının ak sütü gibi helal, elbette Aziz Nesin almalıydı. Yaşar Kemal, Orhan Kemal almalıydı, bana gelene kadar. Bize vermezler o ödülü ama bundan daha büyük bir ödül olmaz.”

Başkan Gürkan da insanlığı geleceğe sanat ve kültürün taşıyacağını kaydederek, “Bundan 50 yıl, 100 yıl sonra dönemin belediye başkanını, milletvekilini, valisini, bakanlarını kimse hatırlamayacak ama Ataol Behramoğlu’nu şiirleriyle yapıtlarıyla eserleriyle ve bugün buraya koyduğumuz bu anıtla herkes hatırlayacak” dedi.
Ataol Behramoğlu’nun adı da Edirne Belediye Meclisi’nin kararıyla tarihi Mecidiye Köprüsü ile Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü arasındaki caddeye verildi.