Çatalca Film Festivali’nin ilk jürisi belli oldu: Başkan Yüksel Aksu
Bu yıl ilk kez düzenlenecek Çatalca Film Festivali’nin kısa film yarışması jürisi açıklandı. Yüksel Aksu’nun başkanlık edeceği jüride Dilan Çiçek Deniz ve Bülent Emrah Parlak yer alacak.
GAZETE PENCERE- Çatalca Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Çatalca Film Festivali’nde hazırlıklar sürüyor. 27-29 Ağustos tarihleri arasında sinemaseverleri bir araya getirecek festivalin Kısa Film Yarışması’nda Altın Erguvan Ödülleri’nin sahiplerini belirleyecek ana jüri belli oldu.
JÜRİ BAŞKANLIĞINI YÜKSEL AKSU ÜSTLENECEK
Kısa Film Yarışması Ana Jürisi’nin başkanlığını yönetmen ve senarist Yüksel Aksu yapacak. Ege’nin yerel kültürünü, insan hikâyelerini ve toplumsal meseleleri kendine özgü mizah anlayışıyla sinemaya taşıyan Aksu, “Dondurmam Gaymak”, “Entelköy Efeköy’e Karşı”, “İftarlık Gazoz” ve “Cem Karaca’nın Gözyaşları” gibi yapımlara imza attı.

DİLAN ÇİÇEK DENİZ VE BÜLENT EMRAH PARLAK JÜRİDE
Aksu’nun başkanlığındaki ana jüride oyuncular Dilan Çiçek Deniz ve Bülent Emrah Parlak da görev yapacak.
“Güneşin Kızları”, “Bodrum Masalı”, “Çukur” ve “Alev Alev” dizileriyle geniş kitlelere ulaşan Dilan Çiçek Deniz, “Yarına Tek Bilet”, “Aniden” ve “Aşk Mevsimi” gibi yapımlarda da rol aldı.
“Çok Güzel Hareketler Bunlar” ile tanınan Bülent Emrah Parlak ise televizyon projelerinin yanı sıra “Çok Filim Hareketler Bunlar”, “Tatlım Tatlım”, “Küçük Şeyler” ve “Üç Günlük Dünya” filmleriyle izleyici karşısına çıktı.

10 FİLM ALTIN ERGUVAN İÇİN YARIŞACAK
Yönetmen Kerem Yükseloğlu, yapımcı Gamze Topuz ve kurgucu İsmet Araç’tan oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda 10 kısa film finale kaldı.
Beril Tan’ın “Alis”, Fatih Diren’in “Baletler Köyü”, Utku Ali Güler’in “Feridun”, Semih Ellialtı’nın “Galaksinin Tezenesi”, Doğa Kılcıoğlu’nun “Kirpik”, Mehmet Oğuz Yıldırım’ın “Kudret”, Turgut Kanal’ın “Mümeyyiz”, Rabia Özmen’in “Prosedür”, Ozan Takış’ın “Salman Gitmek İstiyor” ve Dalya Keleş’in “Yerçekimi” adlı filmleri Altın Erguvan Ödülleri için yarışacak.

ÖDÜLLER KAPANIŞ TÖRENİNDE AÇIKLANACAK
Ana jürinin değerlendirmesinin ardından ödüle değer bulunan yapımlar festivalin kapanış ve ödül töreninde açıklanacak.
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek festival, 27, 28 ve 29 Ağustos’ta kısa film gösterimleri ve farklı etkinliklerle sinemaseverleri Çatalca’da buluşturacak.
Kaynak:ANKA