Çorum’da çekilen fotoğrafa iPhone’dan büyük ödül

Çorum’da çekilen fotoğrafa iPhone’dan büyük ödül
Ramazan Çırakoğlu'nun Çorum'da çektiği kare, iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri'nde portre dalında birinciliğe layık görüldü. 140 ülkeden fotoğrafçının katıldığı yarışma 2007 yılından beri gerçekleştiriliyor. Türkiye'den...

Ramazan Çırakoğlu'nun Çorum'da çektiği kare, iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri'nde portre dalında birinciliğe layık görüldü. 140 ülkeden fotoğrafçının katıldığı yarışma 2007 yılından beri gerçekleştiriliyor. Türkiye'den en son 2018 yılında Burcu Öztürk, yarışmada birincilik elde etmişti.

10Haber'in haberine göre Ramazan Çırakoğlu’nun fotoğrafına ödül geldi. 2007 yılından bu yana düzenlenen ve ‘mobil fotoğrafçılığının Oscar’ı’ olarak nitelenen iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’nde (IPPAWARDS) birinci oldu.

corum-fotograf.jpg

Çorum’da çekilen kare büyük beğeni topladı. Yarışmada 140 farklı ülkeden fotoğrafçının eserleri yer alırken Türk fotoğrafçının Çorum kırsalında çektiği ‘Son Damla’ adlı fotoğraf, değerlendirme sonucu portre dalında birincilik ödülünü kazandı.

Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçıların katıldığı yarışmada büyük ödülü kazanan Ramazan Çırakoğlu, kuru otlar ortasında bir çocuğu bulanık sulu bir içme yalağının üstüne çıkmış vaziyette fotoğraflamıştı.
Ramazan Çırakoğlu’nun büyük ödülü kazandığı iPhone Fotoğrafçılık Ödülleri’ni Türkiye’den en son 2018 yılında Burcu Öztürk panorama dalında kazanmıştı.

ivan-silva.jpg
Ivan Silva'nın Heroe adlı fotoğrafı.

Portre dalında yılın en iyi fotoğraf karesini Ramazan Çırakoğlu yakalerken büyük ödülü ise ‘Heroe’ fotoğrafıyla Ivan Silva kazandı. Meksikalı fotoğrafçı Ivan Silva’nın Messi forması giyen genç bir futbol taraftarını kamyon üzerinde yakalamıştı. Manzara dalında ise birincilik ödülü Tony Ensing’in oldu.