Cumhuriyetin 100. yılında 100 ülkenin kültür elçisi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı

Cumhuriyetin 100. yılında 100 ülkenin kültür elçisi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı
Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel 100 ülkeden kültür elçileri bir araya geldi. İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan kültür elçileri, Atatürk Anıtı'na...

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel 100 ülkeden kültür elçileri bir araya geldi. İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan kültür elçileri, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali'nin açılışı Taksim Meydanı'nda gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından festivale katılan ülkelerin geleneksel ve renkli kostümlü kültür elçileri bu yıl da Taksim Meydanı'nda unutulmaz anlar yaşattı.


Tüm dünyaya barış ve sevgi mesajlarının verildiği törende Brezilya, Meksika, Hollanda, Azerbaycan, Türkmenistan, Hollanda, Bulgaristan, Macaristan, Japonya, Çin, Pakistan, Güney Kore ve Hindistan gibi 100 ülke renkli ulusal folklorik kıyafetleri ve kendilerine has müzikleriyle Taksim'de ülke bayraklarıyla festivalde yer aldı.

Katılımcı ülkelerin dans gruplarının kendi oyunlarını sergilediği programda Büyükçekmece Kültür Sanat Festivali komitesi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.