Derviş Zaim, Altın Portakal'da jüri başkanı oldu
63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması jüri başkanlığını yönetmen ve yazar Derviş Zaim üstlenecek. Festival, 24-31 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.
GAZETE PENCERE- Türkiye'nin en köklü sinema organizasyonlarından 63. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 24-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nda jüri başkanlığı görevini ise yönetmen, senarist ve yazar Derviş Zaim üstlenecek.
BAŞVURULAR 31 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK
Festivalin ulusal yarışmalarına başvurular, Altın Portakal'ın resmi internet sitesi üzerinden 31 Ağustos 2026 saat 23.59'a kadar devam edecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ödülü ise 5 milyon TL olarak belirlendi.
ALTIN PORTAKAL'DA 18 ÖDÜL KAZANDI
Bugüne kadar 10 uzun metraj film ve 2 belgesel yöneten Derviş Zaim, Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Cenneti Beklerken, Nokta ile Gölgeler ve Suretler filmleriyle Altın Portakal Film Festivali'nde farklı yıllarda toplam 18 ödül kazandı. Zaim, sinemanın yanı sıra edebiyat ve çağdaş sanat alanındaki çalışmalarıyla da tanınıyor.

Yunus Nadi Roman Ödüllü yazar kimliği de bulunan Derviş Zaim, son yıllarda çağdaş sanat enstalasyonlarıyla da adından söz ettiriyor. Akademik çalışmalarını sürdüren Zaim, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi'nde ders veriyor
Kaynak:Haber Merkezi