Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü'nden Hacı Yakışıklı'ya gönderme

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü'nden Hacı Yakışıklı'ya gönderme
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, "Devlet Opera ve Balesi Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarımdandır, bizim değerlimizdir" dedi. TV100 yazarı Hacı Yakışıklı dün, “Devlet Opera ve Balesi diye bir şeye karşıyım,...

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, "Devlet Opera ve Balesi Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarımdandır, bizim değerlimizdir" dedi. TV100 yazarı Hacı Yakışıklı dün, “Devlet Opera ve Balesi diye bir şeye karşıyım, Göktürklerde bale mi vardı?” çıkışını yapmıştı.

Hacı Yakışıklı, “Çocuklarınızı baleye göndermeyin diyebilirim, gidilmemesini tavsiye edebilirim. Ama ötesine geçemem; gidenlere ‘hakaret’ edemem, onları ‘ilkel, çağdışı’ diye yaftalayamam! Yalnız ben ‘Devlet Opera ve Balesi’ diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?” demiş, "Göktürkler’de bale mi vardı? Balçiçek Hatun, Gökçe Kız, Bilge Kağan, Kültigin bale mi yapıyordu?" diye sormuştu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan bugün kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Devlet Opera ve Balesi'nin bir Cumhuriyet değeri olduğunu söyledi. Paylaşımında Atatürk'ün en sevdiği aryaya yer veren Karahan, operanın ülkenin gelişmişliğini gösterdiğini belirtti.

"Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarımdandır"

Karahan'ın paylaşımı şöyle:

"E lucevan le stelle” Büyük Atatürk’ün en sevdiği opera aryasıdır ve dünyanın neresinde olursa olsun ben bu muhteşem aryayı Ata’mızın aziz hatırasına ithaf ederim her daim…

Dünyanın en zor ve en komplike sanatları olan opera ve baleye sahip olmak ve dünya seviyesinde icra edebilen kurumlara sahip olmak o ülkenin gelişmişliğini ifade eden en önemli unsurlardan bir tanesidir.

Devlet Opera ve Balesi Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarımdandır, bizim değerlimizdir. Bizler bu güzide kurumumuza her daim gözümüz gibi baktık bakmaya devam edeceğiz."

TIKLAYIN: Hacı Yakışıklı: Devlet Opera ve Balesi diye bir şeye karşıyım; Göktürklerde bale mi vardı?