Dikkati çeken sanat galerisi: İçeri girmek isteyenler iki çıplak modelin arasından geçiyor

Dikkati çeken sanat galerisi: İçeri girmek isteyenler iki çıplak modelin arasından geçiyor
Britanya’nın başkenti Londra’da yer alan sanat galerisi ilginç girişi ile dikkat çekti. Kraliyet Sanat Akademisi’ndeki (Royal Academy of Arts) bir sergiye girmek isteyenler, iki çıplak model arasından geçmek zorunda.Britanya’nın...

Britanya’nın başkenti Londra’da yer alan sanat galerisi ilginç girişi ile dikkat çekti. Kraliyet Sanat Akademisi’ndeki (Royal Academy of Arts) bir sergiye girmek isteyenler, iki çıplak model arasından geçmek zorunda.

Britanya’nın başkenti Londra’da Kraliyet Sanat Akademisi’ndeki (Royal Academy of Arts) bir sergiye girmek isteyenler, iki çıplak model arasından sıkışarak geçiyor.

Bu sıradaşı giriş, Sırp performans sanatçısı Marina Abramović’in retrospektif sergisinin bir parçası.

Diken'de yer alana habere göre, söz konusu performans ilk kez 1977’de Abramović ve o zamanki sevgilisi Ulay (Frank Uwe Laysiepen) tarafından sahnelendi. Çift, kapı eşiğinde birbirlerine yakın durarak ziyaretçileri aralarından geçmeye zorladı.

Kraliyet Sanat Akademisi sergi başkanı Andrea Tarsia, iki çıplak modelin arasına girmenin ziyaretçileri ‘çıplaklık, cinsiyet, cinsellik ve arzu arasında bir yüzleşmeye zorladığını’ söyledi.

Modellerin arasından geçmek istemeyenler için ayrı bir giriş de bulunuyor.