Elazığlı genç, bir yandan pazarcılık yapıyor, bir yandan da kitap yazıyor

Elazığlı genç, bir yandan pazarcılık yapıyor, bir yandan da kitap yazıyor
Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Emrullah Naz, “Gerçek Kâbus” isimli kitabıyla Elazığ Kitap Fuarı’na katıldı.Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Emrullah Naz, yazdığı “Gerçek Kâbus”...

Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Emrullah Naz, “Gerçek Kâbus” isimli kitabıyla Elazığ Kitap Fuarı’na katıldı.

Elazığ’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Emrullah Naz, yazdığı “Gerçek Kâbus” kitabı ile geçen gün düzenlenen Elazığ Kitap Fuarı’nda okuyucuları ile buluştu. Kitap okuyarak yazma fikrinin oluştuğunu söyleyen Emrullah Naz, “Zor bir süreçti ama kitabı yazarken o zorluk hiç gözümde büyümedi. Çünkü edebiyat insanı bağımlı yapıyor. Ben üretmek istiyorum” dedi.

Elazığ'da yaşayan ve liseden bu yana pazarcılıkla geçimini sağlayan 26 yaşındaki Emrullah Naz, İnönü Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdiğini ancak iş bulamadığı için pazarcılık mesleğini sürdürdüğünü belirtti. Naz, “Her zaman önemli olan ilk adım. Genelde işte bu konuda üşengeçlik çok görüyorum. Yani şunu söyleyeyim: Ben kitap okuyan bir insan değildim, okuyacak kitabım da yoktu. Ben bu hayali kurduğumda cebimde hiçbir şey yoktu sadece hayalim vardı. İlk adımı attım kitap okumayla başladım” diye konuştu.

Pazarda boş zamanı oldukça kitap okuduğunu söyleyen Naz, yazarlıkla pazarcılık işinin nasıl eşzamanlı olarak yürüttüğünü de anlattı. “Zor oluyor ama” diye başladığı sözüne edebiyat olan sevgisine değinerek devam etti:

“Ben şunu gördüm; edebiyat insanı bağımlı yapıyor. Şahsım adına söyleyeyim hiç bir zorluk gözümüzün önüne gelmiyor. Dediğim gibi üretmek istiyorum çünkü dünyada böyle pazarlar var bir stantta da bizim ülkemizin bayrağı dalgalansın istiyorum. Bunu sadece kendi adıma istemiyorum inşallah bizden biri olur çünkü edebiyat bizim kültürümüzdür ona sahip çıkmak onu hak ettiği yerlere taşımak bizim en büyük sorumluluğumuz.”

“Dünyanın düzenini bozan kapitalizmi eleştirdim”

Naz, çıkan kitabı “Gerçek Kâbus” ile ilgili bilgi verdi. Kitabının adının neden Gerçek Kâbus olduğuna ise “Mesela gerçeğin bitişi kâbusun başlangıcıdır. Sevgi gerçektir ama bittiğinde kâbus olur. Kalp gerçektir bittiğinde kâbus olur” diyerek anlattı. Kitabında beş öykü bulunduğu bilgisini veren Naz, yazdığı kitap ve ileride yazacak olduğu kitaplarla ilgili şunları söyledi:

“Bir öykümde de maalesef dünyanın düzenini bozan kapitalizmi eleştirdim. Diğer öykülerimden biri de 'Kim Suçlu' adında pazarı anlattım. Burada daha çok gerilim olur aslında biraz daha çok toplumdaki sorunları ele almaya çalıştım. Bu sorunlara çözüm üretmeye çalıştım çünkü sanat her zaman umuttur bende o umuda sığınarak elimden geldiğince mücadele ediyorum. İkinci kitabım üzerine daha çok üstüne düşeceğim bir eser olacak. Gerçekten de güveniyorum çok üst düzey bir şey yapmaya çalışacağım çünkü dediğim gibi ben hedefimi büyük tuttum. O yönde ilerleyeceğim ben 100 basamaklı bir merdiven çizdim kendime ilk basamağım ‘Gerçek Kâbus’ oldu. Devamında da üstüne ekleyeceğim.”

“Elazığ’da bir ilk”

Emrullah Naz’ın işvereni Mustafa Durgun da Emrullah Naz’ın hem çalışıp hem kitap yazarak ideallerini gerçekleştirmesinden dolayı memnun olduğunu belirtti. Durgun, Emrullah Naz’ın gençlere örnek olduğunu ve onun yazmasının kendilerine de okuma şevki verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Emrullah hem çalışıyor hem kitap yazıyor bizim için sıkıntı değil tam tersine gurur verici bir olay. Kendisiyle böyle bir güzelliği, böyle bir cesaretin kendisinde olduğu için iftihar ediyoruz. Kendisindeki bu azim bizlere de kitap okuma şevki veriyor. İnşallah bizler de onun kitabıyla başladığımız okumaya devam edeceğiz ama bizim yazarımız o. Çalışıyor, emek veriyor, uykusuz olduğu günler olsa bile kalkıp işe geliyor çünkü azimli bir arkadaşımız. Gençlere mükemmel bir örnek oldu. Pazarda bir ilk, pazarda olmadı böyle bir olay. Elazığ’a da gurur verici bir isim oldu kendisi.” (ANKA)