Erdal Erzincan’ın gönüllü olarak beş yıldır sürdürdüğü Gezici Bağlama Atölyesi, Kars ve Erzurum’da da başlıyor

Erdal Erzincan’ın gönüllü olarak beş yıldır sürdürdüğü Gezici Bağlama Atölyesi, Kars ve Erzurum’da da başlıyor
Halk müziği ve bağlama ustası Erdal Erzincan, beş yıl önce Erzincan-Tunceli’de gönüllü olarak başlattığı Gezi Bağlama Atöylesi’ni başka illere de taşıdı.Gazete Pencere Haber MerkeziHalk müziği sanatçısı Erdal Erzincan...

Halk müziği ve bağlama ustası Erdal Erzincan, beş yıl önce Erzincan-Tunceli’de gönüllü olarak başlattığı Gezi Bağlama Atöylesi’ni başka illere de taşıdı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan 2018 yılında Erzincan ve Tunceli Gezici Bağlama Atölyesi kurdu. 5 yılık eğitimin ardından Ekim 2023 de öğrencilerini mezun etti. Sanatçı yeni atölye çalışmalarını Kars ve Erzurum'da da başlattı.

Halk müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Erdal Erzincan, bağlama geleneğini gelecek nesillere aktarmak için Gezici Bağlama Atölyesi ile Erzincan, Tunceli’nin en ücra köylerine kadar giderek gönüllü olarak kurs veriyor.

Yaklaşık 5 yıl öce kurduğu Gezici Bağlama Atölyesi ile sanatçı, Tunceli ve Erzincan’ın en ücra köylerinde yaşayan çocuk ve gençleri bir araya getirerek nota, bağlama, solfej dersleri veriyor. Aynı zamanda yerelin tarihi, folklorunu da öğretiyor.

Projeye, 2 ilde 25 öğrenciyle başladıklarını belirten Erzincan, "Köy köy dolaşıyoruz. Sabit bir ekiple her dersimizi bir köyde yapıyoruz. Onun için adımız Gezici Bağlama Atölyesi. Her gittiğimiz köyde heybemize bir şey dolduruyoruz. Masal dolduruyoruz, oranın yemek kültürünü, folklorunu, deyişlerini, semahlarını, ne varsa o köye dair her şeyi öğrencilerimize aşılamaya çalışıyoruz. Öğrenciler hem köklerinden haberdar oluyorlar hem de İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de büyük kentlerde şekillenen bağlama eğitimini buraya taşıyoruz. İkisi birlikte olunca gerçekten güzel bir sonuç çıkmaya başladı" dedi.

Projeye başlarken süreyi 3 yıl olarak düşündüklerini aktaran Erzincan, "Ama eğitim çift yönlü olunca, hem yerel hem genel eğitim olunca bunu 5 yılda tamamladık.

Sanatçı Gezici Bağlama Atölyesi’ni Erzurum ve Kars’a da taşıdı. Öğrenciler ilk derslerini gördü.