Farklı teknik ve temada 40’tan fazla eser Bahar Seçkisi II’de

Farklı teknik ve temada 40’tan fazla eser Bahar Seçkisi II’de
Bağımsız sanat oluşumu gri alan, 40 sanatçıdan oluşan, içlerinde farklı teknik ve temada eserlerin yer aldığı Bahar Seçkisi II’yi açmaya hazırlanıyor. Çoğulcu bir perspektif ile yola çıkan gri alan, 2023 yılının...

Bağımsız sanat oluşumu gri alan, 40 sanatçıdan oluşan, içlerinde farklı teknik ve temada eserlerin yer aldığı Bahar Seçkisi II’yi açmaya hazırlanıyor. 

Çoğulcu bir perspektif ile yola çıkan gri alan, 2023 yılının ilk sergisini 21 Nisan Cuma günü izleyicileri ile buluşturuyor. Bahar Seçkisi II isimli serginin açılışı saat 17.00’de gerçekleşecek.  

Bahar Seçkisi II’de Türkiye’den ve yurt dışından, farklı teknik ve temada eseler yer alıyor. Sanatçıların birçoğu da sergi açılışında Ayvalık’taki sanat mekanında bulunacak. 

Bu sezonun ilk sergisinde 40 sanatçı yer alıyor. Şimdiye kadar gri alan’da en fazla sanatçının bir arada olduğu sergiyi 4 Haziran 2023 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.   

Sergide yer alan sanatçılar: Ali Özkayin, Ayça Ay, Aysun Bircan, Bahadır Kurt, Başak Çolak, Bestesu Coşkunlar, Burhan Yılmaz, Can Ünlü, Çağrı Köksal, Çetin Baskın, Ekin Keser, Elif Demir, Elif Türkmen, Emre Tura, Erdem Barışık, Erdi Koç, Erşan Develier, Esin Ener, Furkan Efe, Gizem Fatma Çetin, Gizem Ayyıldız, Gülsüm Gilol, Gül Fidan Açıkgöz, Hamide Nur Menteş, İlayda Cetinay, İrem Yuksekbilgili, Kardelen Semerci, Nihan Karadeniz, Nilay Akbayturk, Murat Berköz, Ömer Baydemir, Öner Taylan Öztürk, Özge Canoğlu, Rahmi Can Seçkin, Ruveyda Kaki, Seda Hepsev, Selim Kaya, Umay Nursal, Yasemen Yücel Aydınlı, Yeliz İleri.

Bundan önce Muğlak, Dekadans, Resim Seçkisi, Bahar Seçkisi, Pride, Bellek, Şimdi Burada Olsaydım isimlerinde yedi sergi düzenleyen gri alan, aynı zamanda iki sergiyi de İzmir’de Soweto’da izleyicileri ile buluşturdu. Söyleşiler, tiyatro ve sinema gösterimleri gerçekleştirdi.

gri alan nedir? 

*Belirsizlik gibi görünen ve arada kalmışlığı ifade eden “gri”, içinde tüm renkleri ve olasılıkları bulundurabilecek kapsayıcı ve akışkan bir çatı kavramdır. 

gri alan, ana akım galerilerin aksine çoğulcu, tartışmaya alan açan, queer bir mekan olma niyetiyle yola çıktı. Günlük hayatın akışı içinde sanat izleyicisini, Ayvalık’ın bir sokak köşesinde karşılayarak, güncel sanatın “mesafeli” algısını bozmak üzerine bir alan açacak. Çoğulcu bir perspektif ile yola çıkan gri alan, kolektif bir proje oluşturmak isteyen sanatçılara fikir paylaşım alanı olmak istemektedir. Yıl boyunca düzenli/düzensiz zamanlarda karma ya da solo sanatçıları mekanında ağırlamaktadır.

Ayvalık’ta Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 118 adresinde konumlanan gri alan’ın Instagram hesabını da buradan takibe alabilirsiniz.