Gıselle Balesi, Süreyya Operası’nda seyirciyle buluşuyor

Gıselle Balesi, Süreyya Operası’nda seyirciyle buluşuyor
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) prömiyerini Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirdiği Giselle Balesi, Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.İDOB, romantik balenin başyapıtlarından biri olan...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) prömiyerini Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirdiği Giselle Balesi, Süreyya Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İDOB, romantik balenin başyapıtlarından biri olan Gıselle balesinin prömiyerini, 27 Ekim akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Eser, yarın akşam ise Kadıköy’de bulunan Süreyya Opera Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. İki perdeden oluşan eseri, Zeynep Sunal Öngün sahneye koydu.

Giselle Balesi, yarın akşamki temsilin ardından 7-15 Kasım ile 2-7 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde, 21-22 Kasım tarihlerinde tekrar Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

Eserin konusu

Konusu büyük Alman şairi Heinrich Heine'nin “Almanya Üzerine” adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi’nden alınan Gıselle, Fransız besteci Adolphe Adam’ın (1803-1856) müzikleri üzerine Jean Coralli-Jules Perrot-Marius Petipa koreografisiyle, kırsal yaşam biçimi ile olağandışı dünyayı bir arada işliyor. Aşkın yüceliği ve tutkunun vazgeçilmezliğini vurgulayan Gıselle, balenin en önemli yapıtlarından biri olarak görülüyor.