Gülten Akın adına ilk şiir ödülü genç şairin

Gülten Akın adına ilk şiir ödülü genç şairin
Hollanda merkezli Balad Şiir Vakfı tarafından şair Gülten Akın adına düzenlenen ilk şiir ödülünün, 27 yaşındaki Fırat Baytak’a verildiği açıklandı.Başkanlığını Hüseyin Ferhad’ın yaptı jüri, Fırat Baytak’ın...

Hollanda merkezli Balad Şiir Vakfı tarafından şair Gülten Akın adına düzenlenen ilk şiir ödülünün, 27 yaşındaki Fırat Baytak’a verildiği açıklandı.

Başkanlığını Hüseyin Ferhad’ın yaptı jüri, Fırat Baytak’ın ‘Göç, Yol ve Taş’ adlı dosyasını, ödüle layık gördü. Baytak’a ödül plaketi ve 5000 TL’lik ödül telifi, Şair Hülya Deniz Ünal koordinatörlüğünde ağustos ayında yapılacak Yozgat Bahadın Kültür Şenliği’nde verilecek. Ayrıca Fırat Baytak’ın ‘Göç, Yol ve Taş’ adlı dosyası Pikaresk Yayınları tarafından yayımlanacak.

Ödül jüri kurulu adına yapılan açıklamada, Baytak’ın ödüllendirilmesinin gerekçesi şöyle belirtirtildi: “Eser bütünlüğü içinde kurulan atmosfer, söyleyiş biçimiyle paralellik taşıyor ve aksamıyor. Şaşırtıcı zihinsel ve dilsel sıçrayışları var. Çarpıcı bağdaştırma, imge ve buluşları, geleneğe yaptığı atıflar, yenilikçi bakışı, yer yer humordan ve ironiden beslenmesi, bütünselliğe varma gayreti, farklı biçimsel aranışları ve etkileyici buluşları öne çıkıyor. Tüm bunlar göz önüne alınarak, Fırat Baytak’ın ‘Göç, Yol ve Taş’ dosyası ödüle değer görülmüştür.”