Halil Paşa’nın izinde son yolculuk: Pera Müzesi’nde kapanış turu
Pera Müzesi, “Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı” sergisine özel bir turla veda ediyor. Küratör Dr. Özlem İnay Erten’in rehberliğindeki son tur, 23 Ağustos Pazar günü saat 17.30’da yapılacak.
GAZETE PENCERE- Pera Müzesi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte Türk resminin önemli isimlerinden Halil Paşa’nın sanatına odaklanan “Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı” sergisini özel bir etkinlikle uğurluyor. Serginin kapanış günü olan 23 Ağustos’ta, küratör Dr. Özlem İnay Erten eşliğinde son rehberli tur gerçekleştirilecek.
BOĞAZ’DAN PARİS’E, KAHİRE’YE
Turda ziyaretçiler, Halil Paşa’nın İstanbul’un Boğaz kıyılarından Paris Salon sergilerine ve Kahire’ye uzanan sanat yolculuğunu keşfedecek. Sanatçının eserlerinin yanı sıra arşiv belgeleri, basın haberleri, mektuplar, fotoğraflar ve kişisel eşyaları da bu yolculuğa eşlik edecek.

IŞIĞIN VE KIYININ RESSAMI
Asker kökenli bir ressam olan Halil Paşa, akademik disiplin ile izlenimci duyarlılığı buluşturan sanat anlayışıyla öne çıkıyor. Türkiye’de açık hava resmi geleneğinin öncülerinden kabul edilen sanatçının ışık ve renk kullanımı, manzara ve portrelerindeki ustalığı serginin odağında yer alıyor.
Sergi aynı zamanda Halil Paşa’nın mirasını modern Türk resminin oluşum sürecine açılan bir pencere olarak değerlendiriyor.

SON TUR 23 AĞUSTOS’TA
Bir saat sürecek son rehberli tur, 23 Ağustos Pazar günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Katılım ücreti 300 TL ama Pera Müzesi Dostları etkinliğe ücretsiz katılabilecek. Kontenjanı sınırlı olan turun biletleri Biletix’ten veya etkinlik günü müze resepsiyonundan alınabilir.

Kaynak:Haber Merkezi