Hasankeyf’te restorasyon tamamlandı

Hasankeyf’te restorasyon tamamlandı
Ilısu Barajı ile birlikte sular altında kalan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te taşınan eserlerin restorasyon çalışmaları bitti.Yerinden sökülen 650 yıllık Koç Camii’nin yeni yerine yerleştirme işlemleri ve restorasyon...

Ilısu Barajı ile birlikte sular altında kalan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te taşınan eserlerin restorasyon çalışmaları bitti.

Yerinden sökülen 650 yıllık Koç Camii’nin yeni yerine yerleştirme işlemleri ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf yeni yerleşik alanına taşınan tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları tamamlanırken, Arkeo Park alanında çevre düzenlemeleri hummalı bir şekilde devam ediyor. Restorasyon çalımları hakkında konuşan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf’in binlerce yılık bir geçmişin izlerini taşıdığını ve medeniyetin ilk şehri olduğunu söyledi.


Kaymakam Öztürk, “Bugünde bizler bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktara bilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özelikle herkesin bildiği gibi Hasankeyf Baraj sürecinde şehir sular altında kaldı. Kalmadan öncede bütün tarihi kültürel eserler çok özel bir teknik ile yeni Hasankeyf’e taşındı. Taşınmayan Hasankeyf Kalesi dediğimiz bir alan var; oda zaten su üzerinde tekne ile ulaşım sağlana biliyor. Taşınmış olduğumuz yerlerde de taşınma işlemleri bitti, restorasyon işleri bitti” dedi.