Hrant Dink Ödülü’nün sahibi belli oldu

Hrant Dink Ödülü’nün sahibi belli oldu
Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün bu yıl Türkiye'den sahibi Açık Radyo oldu.Uluslararası Hrant Dink Ödül Töreni, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de...

Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün bu yıl Türkiye'den sahibi Açık Radyo oldu.

Uluslararası Hrant Dink Ödül Töreni, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de Arter'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, akademisyen, gazeteci ve yazar da davetli olarak katıldı.

Yiğit Özşener’in sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde geceye özel performanslarıyla Nazdrave, Mabel Matiz ve MİASİN katıldı.

Agos’un aktardığı haberde, 2023 Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye dışından sahibi Kolombiya'dan José Alvear Restrepo Avukatlar Kolektifi oldu. Kolektif Kolombiya’da insan hakları ihlalleri davalarında toplumun farklı kesimlerine yardım etmek amacıyla profesyonel hukukçular tarafından kuruldu. Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye'den sahibi ise Açık Radyo oldu.

acik-radyo.jpg

Ödül her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona veriliyor.