İkinci Dünya Savaşı'nda bir ABD askerinin çaldığı 300 yıllık tablo, Almanya'ya iade edildi

İkinci Dünya Savaşı'nda bir ABD askerinin çaldığı 300 yıllık tablo, Almanya'ya iade edildi
İkinci Dünya Savaşı'nda Amerikalı bir askerin çaldığı 300 yıllık tablo, Almanya'ya iade edildi. Eseri çalan ABD askerinin yeğeninin elinde olduğu öğrenilen tablo, FBI tarafından Şikago'daki Almanya Konsolosluğu'na götürüldü II....

İkinci Dünya Savaşı'nda Amerikalı bir askerin çaldığı 300 yıllık tablo, Almanya'ya iade edildi. Eseri çalan ABD askerinin yeğeninin elinde olduğu öğrenilen tablo, FBI tarafından Şikago'daki Almanya Konsolosluğu'na götürüldü

 II. Dünya Savaşı'nda Amerikalı bir askerin çaldığı, İtalyan Manzarası adlı tablo, Almanya'ya iade edildi. Avusturyalı ressam Johann Franz Nepomuk Lauterer'e ait tablo, FBI tarafından Şikago'daki Almanya Konsolosluğu'na götürüldü.

Şikago'da yaşayan ve kimliği paylaşılmayan bir kişinin, çalıntı sanat eserlerinin takibini yapan Art Recovery International şirketiyle geçen yıl iletişime geçerek, 1945'ten beri bulunamayan tablonun kendisinde olduğunu söyledi.

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre Marinello, kendileriyle iletişime geçen kişinin, II. Dünya Savaşı'nda çatışmalara katılan amcasının savaştan dönerken tabloyu yanında getirdiğini söylediğini aktardı.

Firma sahibi, daha sonra FBI'ın ve avukatların da devreye girmesiyle tablonun herhangi bir para ödenmeden geri alındığını ifade etti.

İki tabloluk bir yapıtın parçasını oluşturan resmin, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Münih şehrinde yer alan Alte Pinakothek adlı müzede yakında sergileneceği bildirildi.

Müzenin baş küratörü Bernd Ebert, tabloların II. Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez birlikte sergileneceğini söyleyerek, "Bu bizim için çok heyecan verici" dedi