İlk kadın belediye başkanının hayatı beyaz perdede

İlk kadın belediye başkanının hayatı beyaz perdede
Türkiye’nin siyasi tarihi açısından da önemli bir kilometre taşı olan ve Cumhuriyet tarihinin seçim sistemiyle gelen, ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatı film oluyor.Cumhuriyet’in haberine göre, Leyla Atakan,...

Türkiye’nin siyasi tarihi açısından da önemli bir kilometre taşı olan ve Cumhuriyet tarihinin seçim sistemiyle gelen, ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatı film oluyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, Leyla Atakan, Cumhuriyet tarihinin seçim sistemiyle gelen, ilk kadın belediye başkanı. Dönemindeki başarıları ile tarihe adını yazdıran Atakan’ın hayatı “Leyla Hanım” adıyla beyazperdeye taşınıyor.

Atakan, 1968 yılında İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başladı. 11 Şubat 1971 tarihinde ise geçirdiği trafik kazasında üç meclis üyesi ve arkadaşları Feridun Özbay, Abdurrahman Yüksel, İsmail Kolaylı ile birlikte hayatını kaybetti.

Atakan’ın hayatının derinliklerine odaklanacak olan döküdrama türündeki film, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in önderliğinde İzmit Belediyesi’nin organize edeceği özel bir gösterim ile izleyici karşısına çıkacak. Senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ’ın, idari yapımcılığını Koral Altın’ın, senaryo danışmanlığını Gani Müjde’nin ve yapımcılığını İzmit Belediyesi’nin üstlendiği “Leyla Hanım” adlı  filmin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Filmde Leyla Atakan’ı Özge Borak, Feridun Özbay’ı ise Devrim Nas canlandırıyor.