İranlı kadınlar, Uçan Süpürge Festivali’nde

İranlı kadınlar, Uçan Süpürge Festivali’nde
31 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Mahsa Amini’nin İran’da başörtüsü takmadığı için gözaltında ölümü sonrası başlayan direnişin etkisine...

31 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Mahsa Amini’nin İran’da başörtüsü takmadığı için gözaltında ölümü sonrası başlayan direnişin etkisine dikkat çekmek için özel bir seçkiyi izleyiciyle buluşturacak.

Sinematek/Sinemaevi ile sinema ve feminizm odaklı bağımsız dijital yayın organı Another Gaze / Another Screen işbirliğiyle hazırlanan İranlı Kadınlar Konuşuyor: Tarih, Sanat, Direniş adlı bölüm 1979’dan günümüze uzanan bir tarih aralığında kadınlar ve non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimliklerde) sinemacılar tarafından çekilmiş deneysel ve belgesel filmlerden oluşuyor. İran kadın hareketine içeriden bir bakış sunan seçkide 4 uzun metraj belgesel ve 6 kısa metraj film seyirciyle buluşacak.