İstanbul Festivali 23 Temmuz’da başlıyor

İstanbul Festivali 23 Temmuz’da başlıyor
Festival Park Yenikapı’da ilk kez düzenlenecek olan İstanbul Festivali, ziyaretçilerine sanat, spor, kültür ve eğlence dolu bir yaz vadediyor. 23 gün boyunca sürecek festival, bir milyondan fazla misafiri ağırlamayı hedefliyor.Organizasyonu...

Festival Park Yenikapı’da ilk kez düzenlenecek olan İstanbul Festivali, ziyaretçilerine sanat, spor, kültür ve eğlence dolu bir yaz vadediyor. 23 gün boyunca sürecek festival, bir milyondan fazla misafiri ağırlamayı hedefliyor.

Organizasyonu düzenleyen Focus İstanbul Etkinlik Yönetimi, ‘’İstanbul çok büyük, Sen bi de İstanbul’un Festivalini Gör’’ sloganıyla iddiasını ortaya koyuyor. 23 Temmuz saat 16:00 da kapılarını açacak festival 14 Ağustos’ta sona erecek.

Türkiye’nin en sevilen sanatçılarının hayranlarıyla buluşacağı konserlerden tiyatro gösterilerine, çocuk atölyelerinden espor etkinliklerine, gastronomiden sanata birçok aktiviteyi barındıran festival, her kesimin ilgisini çekecek şekilde planlanmış.

Focus İstanbul Kurumsal İletişim Direktörü Aybike Ercan Kabasakal, günlük festival giriş biletlerini 30 TL den başlayan fiyatlarla sunduklarını belirtti. Günlük biletlerin yanı sıra 500 TL ye festival boyunca her gün giriş sağlayan kombine bilet seçenekleri de mevcut.

47 KONSER
47 konsere ev sahipliği yapacak festival, açılışını Kenan Doğulu ve Burak Yeter ile yapacak. Konser serisi; An Epic Symphony & Hayko Cepkin, Selda Bağcan, Selami Şahin, Anıl Piyancı, Ceza, Volkan Konak, MFÖ, Sertap Erener gibi birbirinden ünlü sanatçılarla devam edecek.

Ayrıca ‘Kayahan Şarkıları Gecesi’, ‘Cem Karaca-Barış Manço Şarkıları Gecesi’ ve ‘Şimdi 90’lar Gecesi’ ismiyle konsept konserler düzenlenecek.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ÖZEL PROGRAMLAR
Herkes için birçok aktivite seçeneği sunan festivalin gösteri sahnesinde illüzyon performansları ve interaktif şovlar yer alacak.

Yetişkinler kadar minik ziyaretçilerini de düşünen festivalde, oyun parkurları, çocuk atölyeleri, çocuk tiyatroları, kukla gösterileri, dans şovlar, kaykay ve graffiti şovlar, canlı heykel ve pandomim gösterileri, söyleşiler ve tiyatro oyunları gibi pek çok etkinlik sahnelenecek.

Gençlik bölümünde espor etkinlikleri yanında simulator alanı, VR alanı ve keyifli kutu oyunları alanları da bulunuyor.

Festival aynı zamanda İstanbul Şarkı Yarışması, Benim İstanbul'um Fotoğraf yarışması gibi önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Ayrıca, çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin eserleri de Heykelpark ve Yeni Medya: NFT sergilerinde sanat severlerle buluşacak.

Bu kadar etkinlik beni acıktırır diyen ziyaretçiler endişelenmesin. Lezzet sokağında İstanbul’un bilinen tatları ve markaları gün boyu sıcak ve soğuk servisleriyle hizmet verecek.